Savjetnik člana Predsjedništva BiH na američkoj 'crnoj listi'

Milan Tegeltija: Nemam nikakvu potrebu da se branim, to bi bilo besmisleno

Front05.01.22, 19:06h

Milan Tegeltija: Nemam nikakvu potrebu da se branim, to bi bilo besmisleno
Milan Tegeltija je naveo da je "potpuno jasno" da su sankcije instrument američke spoljne politike i da kao takve predstavljaju spoljnu politiku Amerike i "zbog toga se ne mogu komentarisati u bilo kojem drugom kontekstu sem kao politički pritisak strane države na unutrašnja politička dešavanja u BiH"

 

 


Savjetnik člana Predsjedništva BiH za pravna pitanja Milan Tegeltija rekao je Srni da američke sankcije njemu i njegovoj supruzi nisu rezultat sudskih postupaka već politički pritisak strane države na dešavanja u BiH.

 

"Nemam nikakvu potrebu da se branim, to bi bilo besmisleno jer ove sankcije nisu rezultat nekih sudskih postupaka, niti sam imao priliku da u učestvujem u bilo kakvom postupku strane države, nego su rezultat politike koja u sebi sadrži politički pritisak", rekao je Tegeltija za Srnu, prenijeli su mediji.

 

On je naveo da je "potpuno jasno" da su sankcije instrument američke spoljne politike i da kao takve predstavljaju spoljnu politiku Amerike i "zbog toga se ne mogu komentarisati u bilo kojem drugom kontekstu sem kao politički pritisak strane države na unutrašnja politička dešavanja u BiH".

 

Rekao je da je potpuno nebitno na koji način su upakovane i pod kojim izgovorom su uvedene jer, kako je kazao, ne radi se o bilo kakvom sudskom ili drugom procesu, u kojem se predočavaju argumenti, niti osoba ima priliku od toga da se brani.

 

Tegeltija je izjavio da je svoj posao radio i radi čestito, pošteno i u skladu sa zakonom i svojim političkim ubjeđenjima, što namjerava i da nastavi.

 

"Ako sam u ratu mogao da budem vojnik sa puškom u ruci, a imao sam svega dvadesetak godina, onda, sada u ovim godinama, zbog Republike Srpske i mog naroda, mogu da izdržim bilo kakve sankcije SAD", zaključio je Tegeltija.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još