Sjajni trikovi za blistavu kuću

Kako se popularnim gaziranim pićem i praškom za pecivo u trenu možete riješiti kamenca, ali i pastom za zube...

Auto & Dom08.12.21, 10:49h

Kako se popularnim gaziranim pićem i praškom za pecivo u trenu možete riješiti kamenca, ali i pastom za zube...
Jeftino, brzo, lako... Sve pomagače već sigurno imate kod kuće

 

 

COLA I PRAŠAK ZA PECIVO PROTIV KAMENCA


Colu pomiješate s praškom za pecivo, izlijte u wc školjku i ostavite da djeluje pola sata ili čak preko noći. Mrlje od kamenca će nestati. Izribajte četkom i školjka će ponovno zablistati. Ovo sredstvo za čišćenje jako se pjeni pa sastojke nemojte miješati direktno u toaletu.


KAMENAC NA PEGLI


Glačalo možete očistiti od naslaga kamenca pastom za zube. Na dobro ugrijanu ploču glačala nanesite pastu i dobro istrljajte. Zatim obrišite mokrom pa suhom krpom.


ČISTA MIKROVALNA PEĆNICA


Mikrovalnu pećnicu lako ćete očistiti tako da u nju stavite pola limuna i uključite na najjače oko pet minuta. Obrišite je vlažnom krpom. Osim što će biti čista, lijepo će mirisati.


ALKOHOL MOŽE BITI KORISTAN


Poprskajte pločice u kupaonici čistom votkom (ako vam je nije žao :)) i pustite da odstoji deset minuta. Alkohol uklanja ostatke sapuna i tragove vode, tako da ćete vrlo brzo imati čiste i sjajne pločice.


ŠAMPON ZA SJAJNE ČIZME


Šamponom za pranje kose premažite čizme, posebno oguljena i istrošena mjesta. Koža će biti ponovo svježa i sjajna, a čizme će biti zaštićene od snijega i soli.


PROTIV MIRISA CIGARETA


Poprskajte malo parfema po hladnoj žarulji. Kad se žarulja upali i ugrije, širit će se ugodan miris i manje će se osjećati miris cigareta. Naravno, pod uvjetom da ste s nje prethodno obrisali prašinu.


(Živim.hr/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!