trik iz kućne radinosti

Sve vam u kući smrdi po cigaretama? Evo kako se brzo riješiti mirisa duhanskog dima

Auto & Dom02.12.21, 18:08h

Sve vam u kući smrdi po cigaretama? Evo kako se brzo riješiti mirisa duhanskog dima
Međutim, srećom postoji vrlo jednostavan trik koji će vam pomoći da se lako i brzo riješite mirisa duvanskog dima

 

 

Duvanski dim je vrlo neprijatnog mirisa, posebno za nepušače, a lako se uvuče u prostoriju i nekada je potrebno mnogo vremena da ga se oslobodimo. Naročito, ako smo veče prije imali goste koji su konzumenti cigareta.


Međutim, srećom postoji vrlo jednostavan trik koji će vam pomoći da se lako i brzo riješite mirisa duvanskog dima, a sve što vam je potrebno jeste glavica crnog luka.

 

Veću glavicu crnog luka presijecite na pola i stavite u prostorije u kojima se osjeća duvanski dim. Ostavite da odstoje nekoliko sati ili preko noći i luk će upiti sve neprijatne mirise iz prostorije.

 

Možda mislite da će se miris luka osjećati u kući, ali ne brinite, njega ćete se vrlo lako riješiti. Poslije par sati provjetrite dobro prostorije i cio stan illi kuću, pa ako želite naprskajte ih osvježivačem za vazduh.

 

Pomaže i da upalite mirisne svijeće, ukoliko ih imate, a kada imate goste ili ste pušači potrudite se da uvijek imate upaljene svijeće koje upijaju dim cigarete, jer će se tako miris cigareta manje osjećati u prostrijama.

 

(Telegraf, DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!