idealno za nedjeljni ručak

Mala tajna koju ćete obožavati: Sastojak uz koji pečeni krompir uvijek ispadne hrskav i ukusan

Auto & Dom26.09.21, 12:56h

Mala tajna koju ćete obožavati: Sastojak uz koji pečeni krompir uvijek ispadne hrskav i ukusan
“Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti”, napisala je Laura


Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krompir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda.


“Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti”, napisala je Laura u svojoj objavi, piše Daily Mail, a prenosi Večernji list.

 

Sastojci:


2 kg crvenog krompira

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g maslaca

Višenamjenski začin

Sol i papar

1 – 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

 

Priprema:


Zakuhajte lonac vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.

Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.

Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.

Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.

Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom. Uživajte!

 

(DEPO PORTAL/rm)



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!