FOTO/ Nakon propasti bojkota stranaka iz RS

SNSD-ovci se sami 'ulovili u laži': Dodik je učestvovao u radu Predsjedništva BiH, evo i dokaza!

Front10.08.21, 13:32h

SNSD-ovci se sami 'ulovili u laži': Dodik je učestvovao u radu Predsjedništva BiH, evo i dokaza!
Kada se održavaju telefonske sjednice to se najčešće održava putem e-maila i to tako da kabineti razmjenjuju materijal, a pismeno se izjašnjavaju o tačkama dnevnog reda i taj stav se u Sekretarijatu Predsjedništva verifikuje kao zvanični

 

Da je Milorad Dodik učestvovao u radu hitne sjednice Predsjedništva potvrđuju i iz njegovog kabineta, koji navode "da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sjednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi "za", a apsolutno je jasno svima da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata", tako da su Dodikovci se sami "ulovili u laži"...

 

Iako kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika demantuje da je održana telefonska sjednica Predsjedništva BiH, ističući da je to još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj, iz Predsjedništva BiH stigao je dokaz da je sjednice ipak bilo i da je u njenom radu učestvovao i Dodik.

 

sjednica-1

 

U ime Dodika glasao je njegov šef kabineta Danijel Dragičević. Kada se održavaju telefonske sjednice to se najčešće održava putem e-maila i to tako da kabineti razmjenjuju materijal, a pismeno se izjašnjavaju o tačkama dnevnog reda i taj stav se u Sekretarijatu Predsjedništva verifikuje kao zvanični.

 

sjednica-2

 

Ranije dostavljeni materijal odnosio se na dnevni red te sjednice:

 

sjednica-3

 

Vanredna sjednica Predsjedništva BiH zakazuje se najmanje 24 sata prije održavanja i to sa samo jednom tačkom dnevnog reda o kojoj se ne glasa.

 

sjednica

 

Da je Dodik učestvovao u radu hitne sjednice Predsjedništva potvrđuju i iz njegovog kabineta, koji navode "da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sjednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi "za", a apsolutno je jasno svima da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata", tako da su Dodikovci se sami "ulovili u laži"...

 

"Sjednica je juče bila zakazana. Iz kabineta Dodika smo dobili odgovor da on nije saglasan sa odlukom o imenovanju Upravnog odbora Centralne banke. Odluka nije donesena iz tog razloga. Sve ostalo nije naš problem i ne želimo učestvovati u cirkusu koji Dodik priređuje za javnost u Republici Srpskoj", kazao je Željko Komšić za portal Klix, koji navodi da se, prema njihovom saznanju, Dodik odazvao na sjednicu nakon nagovora iz OHR-a.

 

(RTVBN, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još