humanitarni basket turnir 31. JULA U VISOKOM

Zvijezde NBA ponovo stižu u Bosansku dolinu piramida: Među gostima i Hanka Paldum, Duško Kuliš...

Sport26.07.21, 15:00h

Zvijezde NBA ponovo stižu u Bosansku dolinu piramida: Među gostima i Hanka Paldum, Duško Kuliš...
Turnir će imati izrazito humanitarni karakter. Skrenuće se pažnja javnosti na problem djece bez roditelja i njihovo mukotrpno odrastanje

 

 

 

 

U organizaciji neprofitne i nevladine Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i privrednog društva ‘Bosanske piramide d.o.o.’, 31. jula ove godine u Visokom, u kompleksu Ravne, bit će organizovan humanitarni revijalni basket turnir pod nazivom "NBA zvijezde za djecu".

 

Na turniru će učestvovati ekipe sastavljene od vrhunskih NBA košarkaša predvođenih Jusufom Nurkićem, Mirzom Teletovićem i Džananom Musom.


Turnir će imati izrazito humanitarni karakter. Skrenuće se pažnja javnosti na problem djece bez roditelja i njihovo mukotrpno odrastanje.


Gosti turnira će biti 45. djece iz ‘Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave’ iz Sarajeva i 20. djece iz JU Dom ‘Rada Vranješević’ iz Banjaluke.


Tokom izleta će štićenici ovih institucija imati priliku da posjete lokacije piramida i tunela (besplatno vođenje u organizaciji Fondacije), parka ‘Ravne 2’ te da se slikaju s vrhunskim zvijezdama.


- Ove memorije će biti moćnije i dugotrajnije od bilo kakve druge finansijske i materijalne pomoći. Na turniru 2022. ugostit ćemo djecu iz Srbije (Beograd, Novi Sad), nakon toga iz Crne Gore (Podgorica, Cetinje), Hrvatske (Zagreb, Split), itd - poručuju organizatori.


Pokrovitelji turnira su Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Grad Visoko.


Plan je da ovaj turnir postane tradicionalan i da svake godine bude veći broj učesnika i regionalnih zvijezda. Uz turnir, bit će (alternativno) organizovan i humanitarni koncert za pomoć institucijama odakle dolaze djeca.


Efekti turnira: Sport je jezik koji svi razumiju, osobito mladi. Sport spaja, uspostavlja mostove među ljudima i nacijama. Sport promoviše pozitivne vrijednosti. Ovaj turnir, koji će imati svjetski odjek i biti najpozitivnija priča iz BiH, doprinjeti će boljoj promociji BiH i Balkana i skrenuće pažnju na probleme najmlađih koji su, iz različitih razloga, a najčešće zbog nasilja u porodici, ostali bez roditeljske brige.


Program turnira:

  • 16:00 Takmičenje novinara u tricama;
  • 16:30 Takmičenje u zakucavanju,
  • 17:00-19:30 Turnir u basketu 3x3 po pravilima Svjetske košarkaške organizacije FIBA.


Medijske ličnosti: U programima će učestvovati sportisti i medijske ličnosti - nogometaši Muhamed Konjić, Elvir Bolić, Sergej Barbarez i Vedad Ibišević, najbolja košarkašica i sportistkinja godine Marica Gajić, estradni umjetnici Hanka Paldum, Duško Kuliš i drugi.


Lokacija turnira: Basket teren s najmodernijom Bergo podlogom iz Švedske u Kompleksu Ravne u Visokom, u prelijepom prirodnom okruženju, s gledalištem za 100 osoba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!