Burno u Skupštini KS, pale optužbe za seksizam

Zahiragić napao Konakovića zbog riječi 'uzbuđen', zastupnica SDA napustila sjednicu: 'Ustanite kad mi se obraćate'

Front17.06.21, 19:28h

Zahiragić napao Konakovića zbog riječi 'uzbuđen', zastupnica SDA napustila sjednicu: 'Ustanite kad mi se obraćate'
Konaković je ušao u žestoku raspravu sa zastupnicom Jasminom Biščević-Tokić, nakon čega ga je Haris Zahiragić optužio za seksizam

 

 

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, za novu ministricu pravde KS-a imenovana je Darja Softić-Kadenić. Tokom rasprave o imenovanju Softić-Kadenić došlo je do žestokog okršaja zastupnika NiP-a, Elmedina Konakovića, za dvojcem iz SDA, Harisom Zahiragićem i Jasminom Biščević-Tokić.

 

Upravo je Biščević-Tokić istakla da postoji mogućnost da je nova ministrica pravde KS, Darja Softić-Kadenić, u sukobu interesa jer su joj majka i sestra notari.

 

Na takvu konstataciju žestoko je reagovao Elmedin Konaković, poručivši zastupnici SDA da je ona u sukobu interesa jer joj muž radi na KCUS-u.

 

Biščević-Tokić je Konakoviću poručila da "ustane kada joj se obraća" konstatujući da je nervozan i uzbuđen, na što je Konaković odgovorio da Biščević-Tokić nikako ne može znati da li je on uzbuđen ili ne.

 

U cijelu raspravu tada se uključio zastupnik Haris Zahiragić, koji je Konakovića optužio sa seksizam zbog spominjanja riječi "uzbuđen".

 

Konaković je na takvu Zahiragićevu konstataciju rekao da je on bolestan.

 

- Ti si bolestan. Ovo je bolesno. Ovo samo bolesna glava može uraditi, zato što ne piješ te kapi koje bi trebao piti, rekao je Konaković.

 

Nakon svega, zastupnica Biščević-Tokić je napustila sjednicu Skupštine KS.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 130

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još