Video/ Prepucavanje zastupnika u Skupštini KS

Nakon Konakovića oglasio se i Zahiragić: Klub SDA nije želio učestvovati u političkoj sječi glava

Front17.06.21, 12:59h

Nakon Konakovića oglasio se i Zahiragić: Klub SDA nije želio učestvovati u političkoj sječi glava
Nervoza je, pa su zastupnici koji vladaju Kantonom Sarajevo počeli snimati videa po hodnicima, valjda pokušavaju saprati svoju savjest. Mogu saprati savjest, ali ne mogu saprati sramotu koju su ovakvim glasanjem napravili, a izbori su blizu, poručio je Zahiragić

 

Skupština Kantona Sarajevo danas na zasjedanju, kako smo već objavili, nije usvojila izvještaje o radu i finansijskom poslovanju za 2020.godinu sedam kantonalnih zdravstvenih institucija. Usvojen je samo izvještaj o finansijskom poslovanju JU Psihijatrijska bolnica, ali zastupnici nisu usvojili izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva, Apoteke Sarajevo, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP, te Kliničkog  centra Univerziteta u Sarajevu.

 

Elemedin Konaković, lider NIP-a i zastupnik u Skupštini KS-a, objavio je snimak i napisao da zastupnici SDA i DF ne prisustvuju sjednici već su ispred sale, te tako opstruiraju rad.

 

- Pokušali su spriječiti glasanje o radu ustanova u oblasti zdravstva. Čuvaju prije svega KCUS i Apoteke Sarajevo. Samo da vas snimim za Twittera, kazao je Konaković snimajući zastupnike, a isto je učinio i Haris Zahiragić (SDA), koji je svoj snimak objavio nešto kasnije te napisao:

 

"Upravo je vladajuća većina oborila izvještaje zdravstvenih ustanova za 2020. godinu, a koje su iznijele najveći teret pandemije.

 

Treba, valjda, postaviti političke direktore.

 

Izvještaj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je, također, oboren i time su stvorili pretpostavke za smjenu dr. Adema Zalihića.

 

Nema tu puno naroda, a ni pravde Boga mi, samo politika, kako smo i navikli u Kantonu Sarajevo posljednjih 10 godina pod vodstvom istih ljudi.

 

Klub SDA, naravno, nije želio učestvovati o ovoj političkoj sječi glava i napustili smo sjednicu.

 

Kvorum na sjednici, s obzirom da njihovi zastupnici ne dolaze na sjednice - valjda kako ne bi učestvovali u ovom nečasnom glasanju, sačuvao im je SBB.

 

Zanimljivo. Nervoza je, pa su zastupnici koji vladaju Kantonom Sarajevo počeli snimati videa po hodnicima, valjda pokušavaju saprati svoju savjest. Mogu saprati savjest, ali ne mogu saprati sramotu koju su ovakvim glasanjem napravili, a izbori su blizu.

 

Zadovoljstvo je biti na drugoj strani!", poručio je Zahiragić. 

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 64

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još