Video/ Skupština KS

Pao izvještaj KCUS-a za 2020. godinu, SDA i DF napustili sjednicu, Konaković ih snimao: Trebate mi za Twitter...

Front17.06.21, 10:21h

Pao izvještaj KCUS-a za 2020. godinu, SDA i DF napustili sjednicu, Konaković ih snimao: Trebate mi za Twitter...
Čuvaju prije svega KCUS i Apoteke Sarajevo. Samo da vas snimim za Twittera, kazao je Konaković snimajući zastupnike, a isto je učinio i Zahiragić kada je vidio da Konaković snima

 

Skupština Kantona Sarajevo danas je u nastavku 37. radne sjednice, trebala razmatrati izvještaje o radu i finansijskom poslovanju osam kantonalnih zdravstvenih institucija za 2020. godinu.

 

Nije usvojen Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2020. godinu. Zastupnici nisu usvojili ni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo za 2020. godinu. Za ovaj izvještaj glasalo je tri, 15 je bilo protiv, a dvoje je suzdržanih.

 

Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo za 2020. godinu dobio je podršku samo dva zastupnika tako da ni ovaj izvještaj nije dobio podršku.

 

Nisu usvojeni ni izvještaji Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo za 2020. godinu, Apoteka Sarajevo, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2020. godinu dobio je podršku dva zastupnika, protiv je bilo 16, a suzdržanih dvoje.

 

Jedini izvještaj koji je prošao je Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo za 2020. godinu, koji je usvojen sa 19 glasova.

 

Zastupnici SDA i DF ne prisustvuju sjednici, oni se nalaze ispred sale u kojoj se održava sjednica i nisu glasali za izvješteje zdravstvenih institucija, nakon čega ih je predsjednik Naroda i pravde i zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković optužio da opstruiraju rad sjednice.

 

-Pokušali su zapravo spriječiti glasanje o radu ustanova u oblasti zdravstva. Čuvaju prije svega KCUS i Apoteke Sarajevo. Samo da vas snimim za Twittera, kazao je Konaković snimajući zastupnike, a isto je učinio i Zahiragić kada je vidio da Konaković snima.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još