Iživljavali se nad momkom

Ovo su policajci koji su suspendovani zbog premlaćivanja mladića u Mostaru

Hronika12.04.21, 10:52h

Ovo su policajci koji su suspendovani zbog premlaćivanja mladića u Mostaru
Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika

 

Policajci koji su suspendovani zbog premlaćivanja mladića u Mostaru su Armin Vrače i Jusuf Penava, saznaje Avaz.

 

Oni su kako se vidi na snimku pretjerano upotrijebili silu nad mladićem koji je je kako je tvrdio prekršio zabranu kretanja. Njihov napad na mladića je snimljen te su ga prenijeli svi mediji u regionu. Jutros se o ovom slučaju oglasio i MUP HNK.

 

- MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio u subotu, 10.aprila u 23.05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno prema mladiću prema kojem se postupalo. Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni sa dužnosti, pokrenuta je unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja te utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužilaštvu HNK. Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima – rečeno je u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 123

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još