Brza reakcija

Nakon što su pretukli mladića, suspendirani nasilni policajci u Mostaru

Hronika12.04.21, 10:13h

Nakon što su pretukli mladića, suspendirani nasilni policajci u Mostaru
Početna informacija o događaju proslijeđena je Tužiteljstvu HNŽ-a, rečeno je iz policije. ''Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može biti mjesto među policijskim službenicima'', rečeno je iz MUP-a HNŽ-a

 

Nasilni policajci udaljeni su s dužnosti i protiv njih je pokrenuta istraga, potvrdio je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, nakon što je u javnost izašla snimka dvojice policajaca kako udaraju mladića ispred stambene zgrade.

 

''MUP HNŽ-a najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika, za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo'', rekao je Marić.

 

Dvojica policijskih službenika su odmah udaljeni s dužnosti, pokrenuta je unutarnja istraga u kojoj će se istraživati svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika.

 

Početna informacija o događaju proslijeđena je Tužiteljstvu HNŽ-a, rečeno je iz policije. ''Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može biti mjesto među policijskim službenicima'', rečeno je iz MUP-a HNŽ-a.

 

Ovakvo ponašanje policajaca osudili su mostarski gradonačelnik Mario Kordić, te premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!