Video/ Gradonačelnik traži hitnu suspenziju

Mladić brutalno pretučen u Mostaru: Policajac ga šamarao, bacio na pod, šutirao, a onda mu se pridružio kolega...

Hronika12.04.21, 09:31h

Mladić brutalno pretučen u Mostaru: Policajac ga šamarao, bacio na pod, šutirao, a onda mu se pridružio kolega...
Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene ozlijede

 

Na društvenim mrežama je objavljena snimka policijske brutalnosti u Mostaru. 


Naime, kako je objavio portal Pogled.ba, dva su policajca brutalno napala mladića koji je, kako je potvrdio u pismu redakciji, prekršio mjere zabrane kretanja, ali da nije zaslužio ovakav tretman. 


Kaže kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, odveli u postaju nakon čega su ga, uz prekršajni nalog, pustili. 


No, tijekom noći mu je pozlio pa je primljen u bolnicu gdje su mu konstatirane ozljede. 


''Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene ozlijede'', navodi se u poruci upućenoj novinarima. 

 


O ovom slučaju oglasio se i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, te je najoštrije osudio neprihvatljivo ponašanje dvojice policijskih službenika koji su za vrijeme trajanja policijskog sata fizički napali jednu mušku osobu te zatražio žurno provođenje istrage i njihovu trenutnu suspenziju.


-  Povodom snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi kako dvojica policijskih službenika zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika - navodi se u priopćenju mostarskog gradonačelnika.


Kordić je, stoga, zatražio žurno provođenje istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika, koji su, kako kaže, svojim nedoličnim postupanjem narušili ugled policije.


Gradonačelnik Mostara zatražio je i njihovu trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je, ističe, izazvao uznemirenost i osudu građana.

 

I predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg oštro je osudio policijsko nasilje koje se dogodilo tijekom proteklog vikenda, u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

 

- Video snimci na kojima se jasno vidi kako dva policajca premlaćuju mladića ispred ulaznih vrata u stambenu zgradu izazivaju zgražanje i nemir, zahtijevaju bezrezervnu osudu i neodgodivo postupanje MUP-a HNŽ-a odnosno adekvatno sankcioniranje. Za ovakvo ponašanje nema opravdanja i evidentno je da su dva policajca potpuno prekoračili svoje ovlasti. Bez obzira na to o kakvom se prekršaju radi, primijenjena količina grubosti ničim se ne može opravdati – stoji u izjavi predsjednika Hercega.

 

 Nadalje se navodi da su počinitelji ovim osramotili i sebe i svoju službenu odoru, povrijedivši time ugled njihovog časnog poziva i njihovih časnih kolega policajaca.

 

 - Očekujem, stoga, žurnu i profesionalnu reakciju Ministarstva, promptno provođenje istrage u skladu sa zakonskom procedurom i najstrože kažnjavanje počinitelja. Ovaj incident nipošto ne smije poljuljati povjerenje naših građana u djelatnike MUP-a čija je zadaća štititi građane i čuvati javni red i mir – kazao je Herceg.

 

 Premijer HNŽ-a je, u osobno i u ime Vlade, uputio ispriku napadnutom mladiću i njegovoj obitelji, istaknuvši kako se iskreno nada da zadobivene ozljede neće ostaviti posljedice po njegovo zdravlje.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 89

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još