PLJUŠTE OPTUŽBE, USIJALO SE U KRAJINI

Premijer USK odbrusio Tigru: 'Svaka čast, komandante, za vaše ratne zasluge, ali pustite i drugim generacijama da žive!'

Front01.01.21, 11:01h

Premijer USK odbrusio Tigru: 'Svaka čast, komandante, za vaše ratne zasluge, ali pustite i drugim generacijama da žive!'
Vi jeste naš proslavljeni komandant i vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima građana Unsko-sanskog kantona i potpuno je suvišno dovoditi u vezu te dvije stvari - poručio je, između ostalog, premijer USK Hamdiji Abdiću Tigru

 

 

Nakon što je Hamdija Abdić Tigar juče objavio na svom Facebook profilu odgovor na otvoreno pismo premijera USK Mustafe Ružnića, poručujući mu "na čjoj je strani", prešucavanje na FB se naslavilo.


Sada je premijer Ružnić uputio novi odgovor, u kome bivšem komandantu slavne 502. viteške brigade iz sastava Petog korpusa Armije RBiH i zastupniku u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH poručuje sljedeće:


- Poštovani komandante, po dužini teksta s kojim ste mi odgovorili vidim da ste opušteni na Bjelašnici, da vam je lijepo i da imate vremena, zbog čega mi je drago. Pred Birom je hladno, kao i na Lipi pa ću ja vama odgovoriti znatno kraće. Vi jeste naš proslavljeni komandant i vaše ratne zasluge su ponos Krajine, ali one nemaju nikakve veze sa današnjim problemima građana Unsko-sanskog kantona i potpuno je suvišno dovoditi u vezu te dvije stvari.


Vaš ratni doprinos odbrani je potvrđen i najvišim priznanjima i novčanim naknadama i dodjelom stanova i poslovnih prostora i društvenim ugledom i političkom pozicijom. Da zaključim, Vi ste to dobro naplatili, što se ne može reći i za vaše saborce. Oni su izgleda gelere pokupili. Rat je trajao 4 godine, a u miru živimo već 25 godina.


Ja vas kao komandanta i prijatelja iskreno volim, poštujem i uvijek će biti tako, ali sada morate dopustiti i drugim generacijama da žive i morate učestvovati u rješavanju sadašnjih problema bez beskonačnog nabrajanja svojih ratnih zasluga. Bihać i Krajina su više od tri godine izloženi svim mogućim pritiscima, više puta prevareni i iznevjereni, a moja odgovornost je da stanem uz svoj narod i pozovem opet sve vas da iskoristite svoje političke pozicije i opravdate povjerenje svojih sugrađana.


To se radi danas i tiče se budućnosti, a nema nikakve veze s događajima od prije 25 godina - jasno je nporučio premijer Mustafa Ružnić.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još