Tigar uzvraća na otvoreno pismo premijera USK

Premijeru, ako je i od Vas, previše je! Mrzite SDA, onako munafički... Davno sam pokazao na čijoj sam strani, zar ne znate?!

Front31.12.20, 19:48h

Premijeru, ako je i od Vas, previše je! Mrzite SDA, onako munafički... Davno sam pokazao na čijoj sam strani, zar ne znate?!
Ja sam Hamdija Abdić i, za razliku od Vas, nije mi trebala politika da gradim svoje ime...

 

Hamdija Abdić Tigar, bivši komandant slavne 502. viteške brigade iz sastava Petog korpusa Armije RBiH i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, odgovorio je putem svog Facebook profila na otvoreno pismo premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića, u kome ga najviše tišti jedno pitanje - na čijioj je strani?

 

Stoga čuveni krajiški komandant u svom postu poručuje:
 


- Premijeru, ako je i od Vas, previše je. Sramotno je mene pozivati da se ja izjasnim na čijoj sam strani. Vi ste premijeru prvi čovjek Kantona i držao sam Vas za korektnog momka, i nažalost, vidim da sam pogriješio. A znate da sam Vam uvijek bio na usluzi i da sam Vam vlastitim primjerom pokazo da stranačka pripadnost nije barijera zajedničkog rada.


Pošto ste mene pozvali, onda ću govoriti samo u svoje ime, pa da mi ostali moji suborci i ostali građani ne zamjere. Teoretski je nemoguće da ne znate na čijoj sam ja strani ne samo sad, nego cijeli svoj život.


Premijeru, ja sam prije rata imao firmu sa dvadeset zaposlenih, obezbjeđivao lični dohodak za sebe i svoje zaposlenike da bih pokazao na čijoj sam strani. Jedan sam od pokretača otpora i uniformu sam obukao 1991. godine, da bih pokazao na čijoj sam strani. Ja sam stotinjak puta sam bio iza neprijateljskih linija, ja sam smrt pred svojim očima vidio nebrojeno puta, ja sam radi svoje djece i sve ostale djece naše BiH sam išao u neprijateljsku bazu upravo da bih pokazao na čijoj sam strani.


Riskirao sam da poginem daleko od svoje djece isto da bih pokazao na čijoj sam strani. I sve sam osmislio sam, i operaciju Grmeč 94., i Operaciju Tigar Sloboda 94. i Operaciju Sana 95. i Operaciju Zora i prodor u R Hrvatsku i još mnoštvo drugih akcija.


I sad Vam javno kažem, sve sam sam osmišljao i zajedno sa svojim borcima realizirao. Sve sam to radio da pokažem na čijoj sam strani.


Kad sam kod zločinca Fikreta Abdića fingirao, i kad sam sam ga zavarao da sam autonomaš, tad su me se porodica i prijatelji odrekli, a ja sam vrijedno nastavio Operaciju kako bih slomili izdajnike. Mislite li da je to bilo lako? A to sam uradio da pokažem na čijoj sam strani.


I kad mi je Fikret dao spisak na koga da se oslonim u tadašnjem Okrugu Bihać, vidio sam imena nekih od kojih želite heroje napraviti i koje promovirate. A ja to gledam i šutim, jer neću da budem ničiji dželat i da nas vraćam u prošlost.


Kad je u pitanju migrantska kriza, i tu već tri godine pokazujem na čijoj sam strani, ja sam inicijator sjednice Parlamenta FBiH na kojoj su usvojeni zaključci, između ostalog i četiri miliona maraka koja su doznačena Vladi USK, a niste se udostojili ni jednu marku dati gradu Bihaću od tih novaca, a sad se lažno starate za građane Bihaća.


Sjetićete se da sam ja bio na čelu te ekipe u kojoj ste bili Vi, ministrica zdravstva, komesar i gradonačelnik grada Bihaca, i da sam vam svojim angažmanom omogućio da se u PD FBiH obratite i ukažete na sve probleme kad je u pitanju migrantska kriza.


Cijelo vrijeme radim, tražim, borim se za USK da pokažem na čijoj sam strani. Ovih dana sam nekoliko puta bio na Lipi i pred Birom upravo da pokažem na čijoj sam strani. Nazvao sam preko 500 brojeva, ljude različitih političkih partija, različitih nacionalnosti i pogleda i od sviju sam tražio da se iznađe rješenje upravo da bih pokazao na čijoj sam strani.


Bogom Vam se kunem da sam neku večer i Vas zvao, ali nažalost, isključili ste mobitel. Ja sam Bišćanin, patriota i ja nemam dileme, ja sam protiv sviju koji nemaju sluha za trenutno stanje, ali nisam kao Vi, čovjek koji se krije iza određenenih politika koji gledaju samo političku korist.


Vi mrzite SDA i na svaki način to želite pokazati, onako munafički, upakovano. Spominjete samo "naše" zastupnike, a vješto prikrivate "Vaše" od koji se neki nisu do sad nijednom za riječ javili.


Ja sam Hamdija Abdić i, za razliku od Vas, nije mi trebala politika da gradim svoje ime.


I neću ja s Vama više raspravljati, nije da mi je ispod časti, ali sam smatrao da ćete prepoznati moj angažman, a ne da ćete mi "pokušati vratiti" za moje pitanje na zadnjoj sjednici Parlamenta FBiH, gdje ste potrošili četiri miliona KM koja su Vam poslana sa nivoa Federacije BiH, isključivo mojim angažmanom.


I nemojte se Vi boriti za Bihać, ima nas dovoljno koji ćemo to uraditi, od Šuhreta Fazlića i GV Bihać pa do najjače političke snage u ovom gradu, SDA i njenih zastupnika.


Ja sam svoj patriotizam, hrabrost i požrtvovnost pokazao pa me na to nemojte napominjati, jer to vrijeđa zdrav razum. Vrijeme je pokazalo ko sam ja i šta sam, a ko ste i šta ste Vi tek ćemo vidjeti - poručuje Hamdija Abdić Tigar premijeru USK.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 164

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još