VIDEO/ DOGAĐAJ KOJI I DALJE DIŽE PRAŠINU

I to se desilo, Srbija na nogama: Aleksandar Vučić priznao genocid u Srebrenici! Evo kad i gdje...

Mediji13.10.20, 14:56h

I to se desilo, Srbija na nogama: Aleksandar Vučić priznao genocid u Srebrenici! Evo kad i gdje...
Tema genocida jedna od ključnih od koje zavisi budućnost BiH! Vlast Srbije stavlja svom narodu krivicu! - poručuje u svojoj novoj predstavi reditelj Zlatko Paković

 

 


Proteklih dana i u BiH je odjeknula informacija da je u srcu Srbije, Beogradu, izvedena pozorišna predstava "Srebrenica - kada mi mrtvi ustanemo", u režiji Zlatka Pakovića, autora brojnih, kontraverznih predstava i performansa.


Digla se velika prašina, kako se moglo i očekivati, a reditelj se našao, i nalazi i dalje, na meti napada, uvreda, prijetnji...   


U predstavi koja je žestoko uzburkala duhove u Srbiji, Aleksandar Vučić, između ostalog, priznaje genocid u Srebrenici! O tome je sam reditelj govorio i u posljednjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV-u.   
   

- Elita i umjetnici su sa režimom učestvovali u genocidu! Moju predstavu “Boj’te se Allaha” počinjem citatom: ”Hodže se digle na mjesto Pejgambera”! U Srbiji me tuže jer sam na zastavi Srbije ispisao imena ubijenih Srebreničana... Tema genocida jedna od ključnih od koje zavisi budućnost BiH! Vlast Srbije stavlja svom narodu krivicu! Ako umjetnost bude imala važnu ulogu u društvu, neće biti genocida! Ovdje imate sve osim pravde! Jedina religija među ljudima je istina! - poručio je Paković.

 

Kompletan razgovor pogledajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još