VIDEO/ I ovo dodajte na popis kad sređujete stan

Kada ste zadnji put čistili otvor odvoda? Vrijeme je da to uradite, krije nevjerovatnu prljavštinu

Auto & Dom19.09.20, 16:55h

Kada ste zadnji put čistili otvor odvoda? Vrijeme je da to uradite, krije nevjerovatnu prljavštinu
Korisnica TikToka podijelila je šokantan video kako bi upozorila ljude što se zapravo krije u njihovim otvorima za odvod, a usput je i otkrila najbolje trikove za njegovo čišćenje

 

Natasha Witts iz Cavershama u Berkshireu podijelila je video na TikToku kao upozorenje ljudima ne smrdljive i prljave otvore za odvod u kuhinji ili kupatilu. Čim je odvrnula poklopac iz kuhinjskog sudopera, bilo je jasno da se ispod njega skriva nešto užasno. Kada je otklonila poklopac, ispod njega je bila poprilična količina smeđe prljavštine, koja je obično skrivena od pogleda poklopcem za odvod.

 

U svojoj potrazi za iskorjenjivanjem ove odvratne prljavštine, Natasha je otkrila kako je za ovakav slučaj potrebno prvo prljavštinu našpricati sredstvima za čišćenje, a zatim četkicom za zube očistiti sve kutke. Kada je počela trljati prljavštinu, ubrzo se krenuo nazirati čisti, bijeli plastični čep ispod.

 

Natasha je također uzela dugu četku i počistila s njom odvod kako bi se riješila i drugih, nevidljivih prljavština. Zato je u odvod nasipala obilnu količinu sode bikarbone i octa prije nego što je dodala malo dezinficijensa, a zatim je dodala i kipuću vodu. Užasnuti gledatelji u komentarima su podijelili svoja razmišljanja o revoltirajućem video, a sada ima čak više od 41.000 lajkova.

 

Jedna je osoba komentirala: 'Gledam ovo u 22.30 u krevetu. Sada moram ustati i očistiti umivaonike', a druga je dodala: 'Svi sa OCD-om (opsesivno-kompulzivnim poremećajem) sada trče prema sudoperu, a ovo je sigurno još nešto što trebam dodati na svoj popis čišćenja'. Također, većina ljudi nije znala da se otvor od odvoda može odviti odvijačem, piše Daily Mail.

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!