POTVRDIO PORTPAROL BORIS GRUBEŠIĆ

I Sebija Izetbegović u Tužilaštvu BiH: Saslušanje trajalo satima... Šta je direktorica KCUS-a rekla u vezi afere 'Respiratori'?!

Hronika04.09.20, 13:42h

I Sebija Izetbegović u Tužilaštvu BiH: Saslušanje trajalo satima... Šta je direktorica KCUS-a rekla u vezi afere 'Respiratori'?!
Izetbegović je saslušana u svojstvu svjedoka, a saslušali su je postupajući tužioci Mirza Hukeljić i Džermin Pašić

 

 


Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović prošle sedmice je saslušana u Tužilaštvu BiH u sklopu predmeta „Respiratori“, potvrdio je za Avaz portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

 

Izetbegović je saslušana u svojstvu svjedoka. Inače, Izetbegović su, kako saznje Avaz, saslušali postupajući tužioci Mirza Hukeljić i Džermin Pašić, a davanje iskaza je trajalo nekoliko sati.


Tužilaštvo je mjesecima radilo u istrazi sporne kupovine 100 respiratora iz Kine za 10,5 miliona KM. Kako smo ranije pisali u ovom predmetu je istraga pri kraju te se očekuje skoro podizanje optužnice.


Ispitane su na desetine svjedoka, a do sada status osumnjičenih dobili su federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik firme „Srebrena malina“ Fikret Hodžić te direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zola.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još