NAKON ŠTO SE ISTRAGA SVE VIŠE ŠIRI

'Zvao sam jer se brinem o djeci svojih poginulih boraca': Zašto je i Naser Orić saslušan u aferi 'Respiratori'?

Front28.07.20, 15:34h

'Zvao sam jer se brinem o djeci svojih poginulih boraca': Zašto je i Naser Orić saslušan u aferi 'Respiratori'?
Kako je rečeno iz Tužilaštva, iako to Orić navodi u svojoj izjavu, nije bilo prisluškivanja Fikreta Hodžića, već su se provjeravali kontakti koje je imao u vrijeme vršenja nabavke respiratora. Tako su tužitelji i došli do Orića

 

 


Istraga u aferi “Respiratori” nastavlja se u punom intenzitetu, a kako broj osumnjičenih se povećava. Ko je sve do sada saslušan možete čitati ovdje, a kako je obavio danas Raport, među onima koji su pozvani u Tužilaštvo BiH da daju izjavu je i ratni komandant Srebrenice, Naser Orić.


Ovu informaciju potvrdio je i on sam, kazavši da je u Tužilaštvo BiH pozvan prije 10 dana. A pozvan je zbog razgovora koji je vodio sa Fikretom Hodžićem, koji je također iz Srebrenice.


- Hodžiću su slušali telefon, prisluškivali, a i ja sam ga zvao i pričali smo. Tad se digla cijela frka i bilo je puno napada na Srebrenicu. Hito sam da vidim šta je istina. U Tužilaštvu sam rekao da sam zvao jer se brinem o djeci svojih poginulih boraca. Njima je sporno što je Hodžić rekao da je moj vojni - rekao je Orić u izjavi za Raport.


Na pitanje šta je poručio Hodžiću, Orić je rekao:


- Kada sam ga nazvao, rekao sam mu da uzme dobrog advokata, da ne daje nikome papire, da ostane čovjek i da ga ne iskoriste u ovoj priči. A posebno da ne bude lažni svjedok. Meni je svjedoka lažnih kroz moj proces na vrh glave - naveo je Orić za Raport.


Kako je rečeno iz Tužilaštva, iako to Orić navodi u svojoj izjavu, nije bilo prisluškivanja Fikreta Hodžića, već su se provjeravali kontakti koje je imao u vrijeme vršenja nabavke respiratora. Tako su tužitelji i došli do Orića.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još