VRVI K'O U KOŠNICI

Zanimaju li vas cijene u Neumu: Kafa 2,5 marke, ležaljke i suncobran 18, kugla sladoleda 1,5, hotelske sobe i do 200 KM...

Biznis Klub23.07.20, 10:42h

Zanimaju li vas cijene u Neumu: Kafa 2,5 marke, ležaljke i suncobran 18, kugla sladoleda 1,5, hotelske sobe i do 200 KM...
U Neumu se ovih dana bilježe neviđene gužve na plažama

 

 

 

 

Novinar N1 Almir Terzić objavio je na svojoj Facebook stranici kratku analizu cijena u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na jadranskoj obali.


On je naveo cijene osnovnih proizvoda i usluga - važno, posebno u vrijeme otežanog turističkog izlaska iz Bosne i Hercegovine.


- Puno vas mi je pisalo i piše s pitanjem isplati li se doći u Neum i kakve su cijene. Smještaj u hotelu Sunce 4 zvjezdice u renoviranim sobama su 100 KM po danu, po osobi (dakle za dvoje dan 200 KM). Sobe su fine, s pogledom na more, hrana je solidna. Ležaljke i suncobran se plaćaju po 6 KM po danu i na bazenu i na plaži (dakle 18 KM dnevno dvije ležaljke i suncobran). U Makarskoj sam prošli mjesec plaćao isto 90 kuna dnevno - napisao je Terzić i nastavio:


- Kafa je 2,5 KM, recimo kokta 3,5 KM 0,33 mala flašica. (Dakle kafa i kokta će vas koštati 6 KM, odnosno 12 KM za dvoje). (u Makarskoj sam isto plaćao 46 kuna). Flašica kole od 0,5 litara je 1,5 KM, koliko košta i 1,5 litara vode. Kugla sladoleda je 1,5 KM. Od sadržaja tu je vožnja mini podmornici 15 KM i vožnja broficom 10 KM. Eto, na vama je da procijenite - napisao je on.

 

neum-ljeto-2020-10


Podsjećamo, u Neumu su ovih dana zabilježene velike gužve na plažama, što možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL7BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još