Nakon hapšenja Novalića, Solaka i Hodžića

I advokati bez informacija: Pritvor, mjere zabrane ili nešto treće za osumnjičene?

Front30.05.20, 14:13h

I advokati bez informacija: Pritvor, mjere zabrane ili nešto treće za osumnjičene?
Skoro dva dana ni iz SIPA-e ni iz Tužilaštva BiH nema zvaničnih informacija za koja krivična djela se njih trojica sumnjiče niti šta će Tužilaštvo BiH predložiti Sudu BiH

 

Nešto prije 13:30 u državne pravosudne institucije (Tužilaštvo BiH i Sud BiH) stigao je advokat Kadrija Kolić koji zastupa suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka.

 

Još uvijek nije poznato da li je upućen prijedlog za određivanje pritvora, mjere zabrane za trojicu osumnjičenih federalnog premijera Fadila Novalića, Solaka i Fikreta Hodiža, vlasnika Srebrene maline koji je nabavio 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM za šta je novac prebačen iz Budžeta FBiH.

 

Skoro dva dana ni iz SIPA-e ni iz Tužilaštva BiH nema zvaničnih informacija za koja krivična djela se njih trojica sumnjiče niti šta će Tužilaštvo BiH predložiti Sudu BiH.

 

Nakon što su sva trojica ispitana u SIPA-i nakon čega im je u noći sa četvrtak na petak rečeno da su lišeni slobode te su prenoćili u SIPA-i, u kasnim popodnevnim satima u petak su prebačeni u Tužilaštvo BiH. I advokati odbrane nemaju nešto više informacija od medija, te su prinuđeni čekati odluku Tužilaštva BiH kako bi mogli reagirati na eventualnom ročištu.

 

U proteklih mjesec dana SIPA-e je izvršila više pretresa u federalnim institucijama, kao i u prostorijama Srebrene maline, te je izuzeta dokumentacija o nabavci respiratora. Više desetina osoba je ispitano da bi ove tri osobe bile označene kao osumnjičene.  

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!