VIDEO/ NAKON SASTANKA U BEOGRADU

Vučić: Nisam kukavica ni plašljivac, ali najveći uspjeh Srbije je da se sačuva mir! Dodik: Pređena je crvena linija!

Front15.02.20, 14:03h

Vučić: Nisam kukavica ni plašljivac, ali najveći uspjeh Srbije je da se sačuva mir! Dodik: Pređena je crvena linija!
- Pokazao sam da je potrebno vreme da osnažimo Srbiju, da imamo više dece. Moramo strateški da vodimo računa o tome - upozorava Vučić

 

 

Neophodan nam je mir, da Srbiju osnažimo, rekao je danas predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić poslije razgovora sa političkim predstavnicima Srba iz regiona, javlja Tanjug.


- Srbija se nalazi pred velikim političkim iskušenjima u trenutku kada je ekonomija najsnažnija - rekao je Vučić na pres konferenciji poslije razgovora i dodao da samo mađarska ekonomija može da se mjeri sa srpskom po rastu, prenosi Al Jazeera Balkans


- Pokazao sam da je potrebno vreme da osnažimo Srbiju, da imamo više dece. Moramo strateški da vodimo računa o tome - upozorava Vučić.


- Nisam ni kukavica ni plašljivac, moja molba je da pre svega vodimo račina da je najveći uspeh Srbije koliko dugo može da se čuva mir - kaže Vučić.


- Bićemo uz svoj narod i to se ne dovodi u pitanje - ističe.


Dodik: Pređena je crvena linija


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je odlukama Ustavnog suda BiH "pređena crvena linija" i da u Republici Srpskoj "jača saznanje da treba rješavati pitanje statusa".


- Mi nećemo destabilizovati situaciju. Imamo dosta mogućnosti da branimo svoja prava u institucijama. Na kraju, narod će odlučiti. Tražićemo da se putem odluke naroda, referenduma, odluči o statusu RS - rekao je Dodik poslije sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s liderima Srba iz regiona i s patrijarhom SPC Irinejom.


Ocijenio je da je problem u Ustavnom sudu BiH i stranim sudijama u njemu, koje, prema Dodiku, zajedno s bošnjačkim sudijama glasaju protiv RS.


- Ranije donijeta deklaracija SDA da se uruši RS se primjenjuje tako što su putem odluka Ustavnog suda zašli ne samo u simbole, nego i u imovinu RS-a - rekao je Dodik.


Dodao je da poništenje ranije sudske odluke da imovina pripada entitetima ima podršku zapadnih zemalja.


Po riječima Dodika, "trenutna konfiguracija Ustavnog suda nije prihvatljiva" i strane sudije "moraju biti odstranjene" iz te najviše sudske instance u BiH, prenosi AJB.

 

Više detalja sa press konferencije nakon sastanka u Beogradu, pogledajte u priloženom videu...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još