VIDEO/ Dragan Mektić bez cenzure na Face TV

Dodik hoće silom da se otcijepi, ovo je 1990... Ja nisam potrošni materijal, glasat ću za interese svih građana moje zemlje!

Front14.02.20, 22:17h

Dodik hoće silom da se otcijepi, ovo je 1990... Ja nisam potrošni materijal, glasat ću za interese svih građana moje zemlje!
Nisam siguran da Vučić u svemu ovome stoji iza Dodika. Preširok front je otvorio Vučić - Crna Gora i Kosovo, može zbog BiH izgubiti i jedno i drugo - smatra bivši bh. ministar sigurnosti Dragab Mektić, koji je o vrućim političkim temama govorio u CD-u Face TV

 

 

Milorad Dodik ozbiljno razmišlja o otcjepljenju... iako nema viziju i ne zna šta bi se nakon toga dešavalo!


Nemoguće je to uraditi na miran način - silom bi se otcijepio, a silom bi druga strana branila državu! Ovo je 1990. godina; 1990. se nisu mogli dogovoriti oko Ustava, prijetili jedni drugima kao danas!


Sve ovo se svodi na novac - drama oko Ustavnog suda, a oni uzimaju pare, pljačkaju, izvlače! U programu reformi postoji akcioni plan, on se već realizira, NATO je rekao OK!


Šefik i Željko su mu rekli - ovo je ANP i on je rekao “dajte da potpišem”! Ko nije siguran, javno mu govorim: sigurno ulazimo u NATO! Samo čekamo zvanični poziv!


Zašto Dodik prvi ne napusti državne organe i ode iz Predjedništva?! Nama je rekao da napustimo državne organe – a on neće! Rekao sam strancima - napravili ste Frankeštajna i rekli mu "živi sam"!


On ne može da živi sam! Stranci su, isključivo oni, provodili reformu pravosuđa i vidimo rezultat! Ja neću blokirati institucije BiH, jedini sam koji je rekao da neće slušati Dodika, moguće da ni SDS... Neću slušati Dodika, nisam ja potrošni materijal. Glasat ću za interese svih građana moje zemlje, to su  moja djeca i unučad – hoću da živim ovdje!


Vučić je svjestan da Dodik želi da bude vođa Srpske nacije, ali mu se ne ulazi u konflikt... Nisam siguran da Vučić u svemu ovome stoji iza Dodika. Preširok front je otvorio Vučić - Crna Gora i Kosovo, može zbog BiH izgubiti i jedno i drugo! Mogu da citiram šta će sutra Vučić reći o BiH!


Tegeltija poštuje odluke nekih političkih grupa - kako da vjerujemo u nezavisnost pravosuđa?! Tegeltija je nakon svih afera i glupih poteza zakucao sebi ekser do kraja! 


Montirali su mi proces! Čista osveta Tadić Gordane i VSTV-a!

 

O svem ovome, ali i drugim vrućim političkim temama u BiH, bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić govorio je u Centralnom dnevniku Face TV... Pogledajte video!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 63

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još