Sedmi dan potjere za 'Malčanskim berberinom'

Pronađeni dupli tragovi stopala - to je znak da je Monika živa! Za djevojčicom i manijakom traga 400 policajaca

Hronika27.12.19, 09:56h

Pronađeni dupli tragovi stopala - to je znak da je Monika živa! Za djevojčicom i manijakom traga 400 policajaca
Opsežna potraga trajala je cijele noći, a policija pretražuje svaku lokaciju za koju se sumnja da bi ju Jovanović mogao iskoristiti kao skrovište

 

 

Policijska potjera za Ninoslavom Jovanovićem, srpskim serijskim silovateljem poznatim pod nazivom "Malčanski berberin", i dalje je u toku, javlja Blic.

 

Znakovi da je oteta dvanaestogodišnja djevojčica Monika Karimanović živa i dalje su prisutni. Tokom potrage za višetrukim silovateljem Malčanskim berberinom, za koga se sumnja da je oteo djevojčicu, viđeni su i dupli tragovi stopala, saznaje Blic.

 

Za njim tragaju tamošnje specijalne jedinice MUP-a, nekoliko stotina policajaca, psi tragači, a na terenu su i helikopteri.

 

Još stotinak policajaca uključeno je u potragu i trenutno je na terenu oko 400 pripadnika policije.

 

Potraga trajala cijelu noć

 

Sumnjiči se da je prije nekoliko dana kod Niša oteo 12-godišnju Moniku Karimanović.

 

Podsjetimo, djevojčica je nestala prije tačno sedam dana, 20. decembra, a zadnji put je viđena oko 7:20 kad je krenula u školu. Nakon toga joj se počeo gubiti svaki trag.

 

Pronađena kosa za koju se sumnja da je Monikina

 

Opsežna potraga trajala je cijele noći, a policija pretražuje svaku lokaciju za koju se sumnja da bi ju Jovanović mogao iskoristiti kao skrovište.

 

Jedna od dojava je otkrila kako je Malčanski berberin viđen kako s djevojčicom ide niz prugu.

 

Također, potraga po okolnim selima otkrila je kako je provaljeno u tri kuće te je iz njih uzimana hrana. Osim toga, u jednoj štali pronađena je kosa za koju se sumnja da pripada Moniki.

 

Pronađeni su i tragovi koji bi mogli pomoći u razotkrivanju zločina. Naime, kuća u kojoj su pronađeni tragovi njihova boravka pripada ocu supruge Jovanovićevog brata, a viđeni su i dupli tragovi stopala za koje se sumnja kako pripadaju otmičaru i žrtvi.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!