VIDEO/ PRIJETI KATASTROFA

Redovi bez kraja, a hrane sve manje: Pogledajte alarmantne prizore iz kampa Vučjak, dok se migrantima dijeli ručak

Front17.10.19, 11:11h

Redovi bez kraja, a hrane sve manje: Pogledajte alarmantne prizore iz kampa Vučjak, dok se migrantima dijeli ručak
Crveni krst USK naložio je juče povlačenje svih volontera ove nevladine organizacije s lokaliteta Vučjak, gdje se nalazi privremeni kamp za migrante

 

 

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona posljednja dva dana provode akciju koja ima za cilj dislociranje svih ilegalnih migranata koji se ne nalaze u prihvatnim centrima, odnosno koji borave na javnim površinama i napuštenim objektima van urbanog dijela Bihaća.


U ovoj akciji do sada je prebačeno više od 1500 migranata.


Crveni krst USK naložio je juče povlačenje svih volontera ove nevladine organizacije s lokaliteta Vučjak, gdje se nalazi privremeni kamp za migrante.

 
Predsjednik ove organizacije Husein Kličić obrazložio je to strahom za njihovu bezbjednost s obzirom na veliki broj migranata koje je policija iz Bihaća i njegove okoline dovela na ovaj lokalitet.


Mediji su ranije objavili da nema dovoljno zaliha hrane niti ostalih potrepština zbog čega su ovih dana migranti polovili obroke s onima koji su došli.


Ekipa USKinfo.ba je jučer boravila u kampu, gdje je u toku bila podjela obroka za ručak, a kako to izgleda pogledajte u video prilogu.

 

 

O povlačenju volontere sa Vučjaka i katastrofi koja prijeti po pitanju migrantske krize, više možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još