Nastup domaćina

Sedmi dan Fedre: Odigrana posljednja predstava Takmičarskog programa

Kultura20.07.19, 13:22h

Sedmi dan Fedre: Odigrana posljednja predstava Takmičarskog programa
U večernjem terminu će biti odigrana predstava “Slavna Florens” u koprodukciji Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Kamernog teatra 55, a u režiji Admira Glamočaka

 

Sinoć je odigrana i posljednja predstava u okviru Takmičarskog programa ovogodišnje "Fedre". Domaćin, Teatar "Fedra" Bugojno je izveo “Noć kad se” u režiji Marka Vukosava.

 

“Čovjek stoji u rascjepu između razuma i osjećanja i dok bira stranu između dvije krajnosti, čovjek se nalazi u svojevrsnom apsurdu. Da li je zaista moguće sve naučno objasniti ili da li je jedina istina prepustiti se bujici osjećanja i slijepom vjerovanju? Ova pitanja, kao i mnoga druga otvaraju se u toj noći, noći kad se...”- poručuje reditelj.

 

fedra-predstava-1

 

Dramski studio Ludens teatra iz Koprivnice je odigrao predstavu “Ispod površine”. Predstava je kolektivni autorski rad grupe koju čini 18 mladih ljudi u rasponu od 16 do 32 godine pod vodstvom reditelja Karla Kučande. Tematski se bavi onim što se krije ispod površine, onim što leži u dubinama ljudskih duša. Svi se mi zapitamo šta to znači biti normalan, ubijaju li nas problemi ili nas čine jačima. Uz pomoć ozbiljnog tima ljekara predstava pokušava odgovoriti na ova i slična pitanja.


- Danas smo krenuli i sa “Fedrom na točkovima”. Gradsko pozorište Trebinje i DP Eko Art će gostovati u Donjem Vakufu. Sutra ćemo imati priliku vidjeti prezentaciju radionica glume prvakinje drame Narodnog pozorišta Republike Srpske, Slađane Zrnić - poručili su organizatori festivala.

 

U večernjem terminu će biti odigrana predstava “Slavna Florens” u koprodukciji Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo i Kamernog teatra 55, a u režiji Admira Glamočaka. U Pozorišnoj dvorani KSC-a u 20,30 bit će upriličena dodjela nagrada i zatvaranje Festivala.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!