Lider radikala osudio inicijativu

Šešelj nakon smrti Šabana Šaulića: Srbijo, da li ćeš se zbog vašarskog zabavljača odreći junaka?

Front23.02.19, 15:44h

Šešelj nakon smrti Šabana Šaulića: Srbijo, da li ćeš se zbog vašarskog zabavljača odreći junaka?
Dan nakon što je Šaban ispraćen uz jedan od svojih najvećih hitova "Ne plači, dušo", na društvenoj mreži se oglasio Vojislav Šešelj povodom inicijative koja je pokrenuta od strane građana Šapca

 

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić u petak, 22. februara, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a na vječni počinak ispratilo ga je oko 5.000 ljudi.

 
Dan nakon što je Šaban ispraćen uz jedan od svojih najvećih hitova "Ne plači, dušo", na društvenoj mreži se oglasio Vojislav Šešelj povodom inicijative koja je pokrenuta od strane građana Šapca - da ulica u centralnom dijelu Šapca dobije naziv po legendarnom pjevaču, piše Telegraf.


- "Politika" jutros izvještava da je već 1.500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića. O, Srbijo, da li ćeš se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao i "glas slavuja"? - napisao je Šešelj na Twitteru.

 

seselj-tweet-saban-saulic

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još