'Dug i sadržajan razgovor' dva predsjednika

Vučić i Erdogan o Bosni i Hercegovini: Autoput Beograd-Sarajevo je podrška miru i stabilnosti

Front09.02.19, 13:34h

Vučić i Erdogan o Bosni i Hercegovini: Autoput Beograd-Sarajevo je podrška miru i stabilnosti
Vučić je pozvao Erdogana da uskoro posjeti Srbiju, kako bi bila održana druga sjednica Visokog savjeta za saradnju i bili dogovoreni novi elementi političke i ekonomske saradnje dvije zemlje

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je još jednom zahvalio predsjedniku Turske Reccepu Tayipu Erdoganu za podršku izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, jer je bolje infrastrukturno povezivanje Srbije i BiH ujedno i podrška miru i stabilnosti na zapadnom Balkanu, javljaju iz Ureda Predsjednika Srbije.

 

Vučić i Erdogan u telefonskom razgovoru još jednom su naglasili svoju čvrstu opredijeljenost da zajedničkim snagama obogaćuju odnose dvije zemlje koji su već na visokom nivou, kako politički, tako i ekonomski, saopštila je služba predsjednika Srbije za saradnju s medijima.

 

U dugom i sadržajnom razgovoru Vučić i Erdogan su izrazili uvjerenje da će kroz rad Visokog savjeta za saradnju, kao i na druge načine, nastaviti da još snažnije i odlučnije unapređuju sveukupne odnose i saradnju u svim oblastima.

 

Vučić je pozvao Erdogana da uskoro posjeti Srbiju, kako bi bila održana druga sjednica Visokog savjeta za saradnju i bili dogovoreni novi elementi političke i ekonomske saradnje dvije zemlje, navodi se u saopštenju.

 

Predsjednik Turske rekao je da podržava politiku mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana, koju vode Srbija i predsjednik Vučić, ističe se u saopštenju i dodaje da je Erdogan naglasio da će Turska učiniti sve, ne samo da održi, već i da unaprijedi izuzetno prijateljske odnose sa Srbijom.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!