FOTO/ Svečano promovisana 68. generacija diplomanata Medicinskog fakulteta

Oni će nas liječiti u budućnosti: Ovo je 107 novih doktora medicine koji su danas u Sarajevu položili Hipokratovu zakletvu

Hronika23.12.18, 19:23h

Oni će nas liječiti u budućnosti: Ovo je 107 novih doktora medicine koji su danas u Sarajevu položili Hipokratovu zakletvu
Uz dodjelu diploma, novi doktori medicine danas su položili i Hipokratovu zakletvu prema međunarodno usvojenom tekstu, čime su se obavezali na savjestan rad i brigu o pacijentima, dok su najboljim studentima i studenticama uručena i prigodna priznanja

 


- Svojim kolegama želim poručiti jedno. Kraj je samo početak i gdje god bili, časno izvršavajte svoje obaveze i svojim radom budite primjer drugim ljudima. Mijenjajte svijet, ali molim vas da prvo izgradimo Bosnu i Hercegovinu - kazao je Mirza Babić, najbolji diplomant Medicinskog fakulteta i dobitnik Srebrne značke UNSA na današnjoj svečanoj promociji 68. generacije diplomanata Fakulteta. 


Uz dodjelu diploma, novi doktori medicine danas su položili i Hipokratovu zakletvu prema međunarodno usvojenom tekstu, čime su se obavezali na savjestan rad i brigu o pacijentima, dok su najboljim studentima i studenticama uručena i prigodna priznanja.


- Drage kolege, obrazovanje doktora medicine se ne završava diplomiranjem. Kroz profesionalnu i naučnu karijeru, doktori se uvijek uče i zbog toga svakog dana radite na tome - poručio je diplomantima v.d. prodekan za finansije, prof. dr. Nermin Sarajlić.


Pored Mirze Babića i Marije Sikirić, kojima je kao dobitnicima Srebrne značke UNSA uručena posebna fakultetska nagrada, uručene su i nagrade “Ponos dekana“ najboljim studentima svake studijske godine. Za akademsku 2016/2017 godinu to su Belma Kaknjo, Amer Milaimi, Nejra Mlačo, Emir Sokolović, Mirza Babić, Ada Đozić, Eman Smlatić i Amina Blekić, dok su za akademsku 2017/2018 godinu dobitnici Amra Pušina, Bakir Kudić, Amer Milaimi, Nejra Mlačo, Emir Sokolović, Mirza Babić, Vildana Plecić, Eman Smlatić i Amina Blekić.


Osim nagrada, vrijednim studentima dodijeljene su i stipendije. Fondacija “dr. Nedžad Beganović“ stipendije je dodijelila Adi Đozić i Mirzi Babiću, dok su stipendije “prof.dr. Hamid Pašić“ dodijeljene Redžibi Mujić i Amri Pušini.


- Poštovani i dragi diplomanti, vaši učitelji se vrlo ponose vama i žele vam svu sreću i uspjeh u daljnjem radu i životu - poručili su profesori Medicinskog fakulteta UNSA na kraju svečanosti.


U današnjem programu učestvovao je Hor Chorus Cadenza kao i Samir Fejzić band uz vokalnu solisticu Aidu Čorbadžić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!