VIDEO/ 'Monstruozno mi prijete'

Oglasila se novinarka Barbara Životić: 'Znate li šta trpe moji roditelji, brat i mala sestra?'

Mediji09.12.18, 18:52h

Oglasila se novinarka Barbara Životić: 'Znate li šta trpe moji roditelji, brat i mala sestra?'
Iako sam 100 puta prije ovoga mislila da se ne bavim novinastvom, poslije ovoga sigurno neću odustati, rekla je Barbara Životić

 

Stanovita Barbara Životić iz Srbije postala je hit na društvenim mrežama nakon što se pojavila u ulozi novinarske televizije Studio B, jer je njeno javljanje s opzicionog protesta u Beogradu bilo toliko neprofesionalno da je izazvalo reakcije i kolega novinara ("Nastup osobe u bijeloj bundici koja se lažno predstavljala kao novinarka vjerovatno će ući u anale stupidne propagande", napisao je Dragoslav Dedović s Deutsche Welle).

 

Ovim povodom Barbara se oglasila i u izjavi za "Alo!" otkrila kako se osjeća:

 

- Iako sam znala na šta je sve opozicija u Srbiji spremna, ni sanjala nisam da jedno televizijsko uključenje može da izazove toliko mržnje, kao sto je bio moj izvještaj sa protesta. Sve je počelo i prije samog uključenja, kada su me ometali u pripremi, nastavljeno i tokom samog izvještaja, što možete vidjeti i na snimku, da bi se završilo najmonstuoznijim prijetnjama meni i mojoj porodici. Znate ja imam i roditelje, brata i malu sestru i najviše me boli to što zbog mene moraju da trpe najniže uvrede tih... ne mogu da ih nazovem ljudima. Iako sam 100 puta prije ovoga mislila da se ne bavim novinastvom, poslije ovoga sigurno neću odustati. Moj, naš zadatak je da radimo slobodno i bez straha. Đilasu, Obradoviću, Jeremiću i drugima koji nisu osudili ovakve uvrede, ali i prijetnje mojoj porodici i meni, želim da o njihovim kćerkama i djeci nikada niko ništa slično ne izgovori, kao što govore o meni na društvenim mrežama. A o njihovom političkom djelovanju izvještavaću sa još većim entuzijazmom nego ranije", rekla je Barbara za "Alo!".

 

Šta je rekao o svemu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čitajte OVDJE.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još