Član Predsjedništva SDA i predsjednik OO SDA Sanski Most

Asim Kamber nakon afere 'seks, pa posao': Moj blog su hakirali iz Slovenije, ali ja neću stati!

Front13.05.18, 12:45h

Asim Kamber nakon afere 'seks, pa posao': Moj blog su hakirali iz Slovenije, ali ja neću stati!
Moj blog je hakiran u dva navrata i provaljeno mi je u službeni mail. Skinuli su dio blogova, a čitav mail mi kopirali, to sam gledao, kaže Kamber

 

Nakon što je Asim Kamber na svom blogu i portalu objavio snimak seks afere u čijem se središtu našao Admir Hadžipašić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH iz redova A-SDA, a u kojem on u zamjenu za seks "garantuje" posao, blog Kambera su blokirali hakeri iz Slovenije i sa njega već skinuli neke objave.  

 

Video na kojem se  može čuti i vidjeti kako se Hadžipašić i nepoznata dama dogovaraju oko "posla"  proširio se munjevitom brzinom putem medija u BiH i regiji. Nedugo zatim Kamber je pozvan na saslušanje u policiju, i to zbog više prijava koje su podnesene protiv njega. Međutim, nije se radilo o prijavama zbog klevete i njegovog pisanja već je policiji prijavljen zbog ugrožavanja sigurnosti. S druge strane, Hadžipašić se nakon ove objave povukao iz političkog života.

 

Kamber je za Faktor kazao kako su on i Općinska organizacija SDA Sanski Most duže od godinu pod medijskim pritiskom tokom kojeg je, kako tvrdi, objavljeno više od 400 različitih tekstova koji su imali za cilj njegovu diskretitaciju.

 

- Molio sam i te medije da se barem suzdrže od laži. Nakon toga se odlučujem odgovoriti preko svojih blogova koje redovno objavljujem o svima onima koji su protiv mene pisali. Nakon sedme kolumne počinje strahovit pritisak na mene, pa dolazi i do fizičkog napada, prijeti mi se sasvim otvoreno. Takve poruke dolaze od konkurentske A-SDA – kazao je Kamber za Faktor.

 

Nadalje ističe da se  je policiji prijavljen nakon što je objavio tekstove sa konkretnim dokazima o korupciji i kriminalu, odnosno tonske i video zapise o nemoralu političkih konkurenata.

 

- U nemogućnosti da to dematiraju i ozbiljno odgovore na to oni me prijavljuju policiji, tužilaštvima, raznim organizacijama od kojih traže zaštitu od mog potpuno istinitog pisanja. Zakon na koji se mogu pozvati jeste Zakon o kleveti, ali oni me prijavljuju da pisanjem ugožavam njihovu sigurnost. Zato su me pozvali u MUP, jer je bilo dosta takvih prijava protiv mene i u Sankom Mostu i u Bihaću i u Cazinu. Odbio sam dati bilo kakvu izjavu jer nisam dobio dokaze da je tužilac otvorio bilo kakav predmet protiv mene i cijenim da je riječ o još jednom pritisku – kazao nam je Kamber.

 

Dodao je i kako je u policiji kazao da više neće dolaziti ni davati izjave. Smatra da je sloboda javne riječi Ustavom zagarantovana.

 

Njegov blog više nije u funkciji, a Kamber kaže kako je hakiran te da su to, prema njegovim saznanjima, učinili profesionalni hakeri iz Slovenije.

 

- Moj blog je hakiran u dva navrata i provaljeno mi je u službeni mail. Skinuli su dio blogova, a čitav mail mi kopirali, to sam gledao. Još uvijek nisam siguran da li su odustali. Znam da se radi o hakerima iz Slovenije koji su veoma profesionalni i uporni. Međutim, ja neću stati, i pozivam i dalje one koji su pisali protiv mene da i dalje pišu jer ja neću stati. I dalje ću pisati, sve dok ne bude jasno da to što rade nije primjereno i da je društveno štetno – kazao je Kamber.

 

Inače, nakon objave snimka koji kompromituje Hadžipašića, on se povukao se iz političkog života te je podnio ostavku na sve funkcije u stranci A-SDA BiH.

 

- Svjestan posljedica i konotacija koje je izazvao snimak objavljen na portalu Inmedia kao i lične te političke odgovornosti, ovim putem javno objavljujem svoju ostavku na sve funkcije i dužnosti u Stranci demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine - napisao je u saopćenju medijima Hadžipašić.

 

Hadžipašić je za Faktor povodom objavljenog snimka ranije pojasnio kako  je cijeli slučaj davno procesuiran te da je više osobe zbog navedenog snimka osuđeno za ucjenu. Bez obzira na to, Hadžipašić je kazao kako je svjestan vlastite odgovornosti za upuštanje u lakomislene razgovore i štete koju sam nanio najprije sebi, a zahvaljujući objavi snimka nakon pet godina i brojnim drugim osobama i ličnostima.

 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook