nakon iznošenja snimaka o seks aferi

Asim Kamber saslušan u MUP-u USK: Protiv mene traje kampanja duže od godinu dana...

Front11.05.18, 15:17h

Asim Kamber saslušan u MUP-u USK: Protiv mene traje kampanja duže od godinu dana...
Kamber tvrdi da ne zna da li je ispitan po nečijoj prijavi ili je Tužilaštvo protiv njega zatražilo krivičnu odgovornost

 

 
Federalni zastupnik Asim Kamber i predsjednik SDA Sanski Most danas je ne službeni poziv policije odazvao se i dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK u Bihaću.

 

Kamber je u nekoliko posljednjih dana na svom blogu iznio audio snimke prisluškivanih razgovora važnih za sudske procese kao i završenih predmeta poput slučaja seks afere kantonalnog poslanika A-SDA Admira Hadžipašića čiji je video Kamber objavio. Dan prije toga Kamber je objavio i audio snimak u kojem za seks aferu implicira i Huseina ef. Kovačevića, predsjednika međžlisa IZ Sanski Most.

 

Portal "Normala" navodi od svojih izvora da je razlog pozivanja Kambera u MUP prijava Rifeta Hozanovića osnivača ASDA koji je u Kamberovim kulumnama opisan kao organizator nekoliko nasilnih i kriminalnih djela.

 

- Ja sam i danas pozvan u K-MUP da dam izjavu na određene okolnosti pisanja, i onoga što ja pišem i onoga što se piše o meni. Protiv mene traje kampanja duže od godinu dana. Pet portala su protiv mene objavili 400 tekstova u kojima se laže. Zato sam napisao odgovor svima njima objavivši desetak kulumni i nakon toga je nastala pometnja. I ovim mojim pozivanjem u K-MUP na mene se vrši pritisak da prestanem pisati, kazao nam je Kamber za Oslobođenje nakon što je završio sa davanjem izjave u MUP-u.

 

Kamber tvrdi da ne zna da li je ispitan po nečijoj prijavi ili je Tužilaštvo protiv njega zatražilo krivičnu odgovornost.

 

- Ja sam u zapisniku jasno naveo da svoju izjavu želim dati pred postupajućim Tužiocem i iz formalnih razloga niko me u policiji nije imao više ništa pitati, kazao je Kamber.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook