VIDEO/ Prvo seks, pa pos'o

Procurio skandal-snimak, iz DF traže ostavku: Seksualno uznemiravanje u stilu seoskih baraba mora se kazniti!

Front10.05.18, 13:53h

Procurio skandal-snimak, iz DF traže ostavku: Seksualno uznemiravanje u stilu seoskih baraba mora se kazniti!
Pozivamo očiglednog napasnika da odmah podnese ostavku na mjesto generalnog sekretara političke partije koju predstavlja (a koju su nedavno mnogi posebno u Sarajevu dizali u oblake), kao i da odmah, u cilju očuvanja ugleda i digniteta oba doma Parlamenta Federacije BiH, podnese ostavku na delegatsku funkciju u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, saopćeno je iz DF-a

 

Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte osudio je danas ponašanje generalnog sekretara ASDA, nakon što je danas u medije procurio skandalozni snimak iz 2013. godine, na kojem Admir Hadžipašić i nepoznata ženska osoba razgovaraju o tome šta ona treba učinit da bi dobila posao.

 

Na snimku se jasno čuje kako žena pita da li se treba seksati sa njim da bi dobila zaposlenje:

 

 

O čemu se u ovom slučaju radi novinari Faktora su pitali Hadžipašića koji je kazao kako ne razumije otkud i kojim povodom je objavljen snimak iz slučaja koji je sudski okončan još prije pet godina: 

 

- Radi se o isječku koji je izvučen iz konteksta. Postoji pravosnažna presuda u vezi sa tim slučajem. Akteri koji su to pripremali osuđeni su pravomoćno zbog ucjene i montaže tog snimka koji zapravo traje 20 minuta. U cijeli slučaj je bilo uključeno nekoliko osoba, a dvoje ih je osuđeno u vezi sa tim. Oni su priznali šta su učinili i mislim da su dobili jednogodišnju uvjetnu kaznu.

 

Nakon objave snimka, Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte oštro je osudio ponašanje generalnog sekretara ASDA i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH iz Bihaća, Admira Hadžipašića i njegov "gnusni čin seksualnog uznemiravanja u stilu seoskih baraba i poziva na sankcije i odgovornost".  

 

- Navedeno posebno ističemo iz razloga što su žene u Bosni i Hercegovini nažalost redovno izložene svim oblicima mobinga i seksualnog uznemiravanja. Tim gore što javna objava ovog sramnog akta jednog “javnog dužnosnika” dolazi u jeku svjetske kampanje protiv seksualnog uznemiravanja “#metoo”. Pozivamo nadležno tužilaštvo da istraži objavljeni snimak obzirom da vjerujemo da postoje i elementi krivične odgovornosti odnosno postojanja krivičnog djela u navedenom.

 

Pozivo očiglednog napasnika da odmah podnese ostavku na mjesto generalnog sekretara političke partije koju predstavlja (a koju su nedavno mnogi posebno u Sarajevu dizali u oblake), kao i da odmah, u cilju očuvanja ugleda i digniteta oba doma Parlamenta Federacije BiH, podnese ostavku na delegatsku funkciju u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Također ga pozivamo da se pri tome ne ugleda na zastupnicu SBB-a u Zastupničkom domu, Vesnu Švancer, osuđenu kriminalku i prevarantkinju.

 

Seksualno uznemiravnje svake vrste u Bosni i Hercegovini mora stati, a napasnici moraju biti adekvatno kažnjeni. U suprotnom pravna država u Bosni i Hercegovini, će nastaviti postojati samo na papiru i nigdje drugo!, stoji u saopćenju Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook