Nakon pregledanih snimaka i razgovora sa svjedocima

Kosovska policija ima nova saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića: Identifikovan vlasnik zapaljenog auta

Hronika17.01.18, 15:45h

Kosovska policija ima nova saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića: Identifikovan vlasnik zapaljenog auta
Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici

 

Kosovska policija saopštila je da je došla do nekih novih informacija o ubistvu političara Olivera Ivanovića.

 

Navedeno je da se do informacija došlo nakon razgovora sa nekoliko svjedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, povjerljivih telefonskih razgovora, mejlova i zapisa sa društvenih mreža, javlja Tanjug a prenose mediji.

 

Istražni tim, kako je navedeno, čine specijalizovani pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih djela, forenzičara, obavještajnih službi i zvaničnika Direkcije za međunarodnu saradnju.

 

Tim je, dodaje se, maksimalno angažovan na obradi svih podataka vezanih za ubistvo Ivanovića.

 

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identifikovan vlasnik zapaljenog automobila tipa "Opel Astra", koji se dovodi u vezu sa ovim ubistvom.

 

Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

 

Takođe, paralelno sa istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mjere na povećanju stepena bezbjednosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osjetljive kako bi se spriječo bilo kakav incident.

 

Kosovska policija i dalje poziva na saradnju sve građane i zahvaljuje svima na informacijama koje su do sada dostavljene policiji

 

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je juče ujutru u ulazu zgrade, gdje se nalazi ta stranka u Sjevernoj Mitrovici.

 

Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba/e sa šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm, a sumnja se da je oužje imalo prigušivač.

 

"Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocjenjuje video snimak sigurnosnih kamera koje su bile u blizini mjesta ubistva i drugi materijalni dokazi", navodi se u saopštenju Kosovske policije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!