Priča o otcjepljenju je predizborni ping-pong

Nakon Nikolićeve izjave o nezavisnosti RS-a, iz SDP poručili: Posveti se pečenju rakije, BiH je nedjeljiva!

Front09.01.18, 15:19h

Nakon Nikolićeve izjave o nezavisnosti RS-a, iz SDP poručili: Posveti se pečenju rakije, BiH je nedjeljiva!
Komentarišući izjavu Tomislava Nikolića, Irfan Čengić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH, istaknuo je da je Nikolić politički istrošena ličnost, koja je mandat potrošila na gafove i pokazala neposjedovanje elementarnog znanja.

 

„Očito je da mu politika ne ide od ruke i takva persona, ismijana i u Srbiji odakle dolazi, nije vrijedna pažnje. Nikoliću bi pametnije bilo da se posveti pečenju rakije, jer samo to zna da radi u životu. Bosna i Hercegovina je nedjeljiva i međunarodno priznata suverena država. Nema nikakvog razlaza u BiH, niti mirnog, niti nasilnog.

 

Svaka priča o ukidanjima ili otcjepljenjima je samo predizborni ping-pong Izetbegovića i Dodika. Niti je ugrožena država, niti su ugroženi entiteti, niti su ugroženi narodi. Ovdje su ugroženi samo gladni, obespravljeni, izvarani i izigrani ljudi kojima se ovakvim personama pokušavaju dodatno zamazati oči, dok im izvlače novčanike iz džepova", poručio je Čengić, koji je dodao kako se troše milioni KM na besmislene proslave, a stotine djece u RS nemaju novca za liječenje i hiljade mladih napušta taj entitet.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook