i nakon cjelodnevnog zasjedanja upravnog odbora

30 minuta stida u večernjem TV dnevniku: Nastavljena kukavička šutnja BHRT-a o zabrani emitiranja intervjua sa Sebijom Izetbegović

Front26.10.17, 20:04h

30 minuta stida u večernjem TV dnevniku: Nastavljena kukavička šutnja BHRT-a o zabrani emitiranja intervjua sa Sebijom Izetbegović
Nastavlja se urušavanje profesije u javnom rtv servisu... Ni nakon večerašnjeg TV dnevnika javnost nije dobila nikakvu informaciju iz BHRT-a o medijskom skandalu koji je razbjesnio javnost i gledaoce u BiH. Nije se oglasio ni Upravni odbor ove kuće, iako je, po informacijama bh. medija, zasjedao čitav dan u „sivom domu“

 

 

Iako su gledaoci javnog servisa u BiH očekivali da će u udarnom večernjem TV dnevniku uprava i programski kolegij ove kuće konačno javnosti dati informaciju šta je razlog povlačenja intervjua Sebije Izetbegović, to se nije dogodilo. Time je nastavljena sramotna i kukavička šutnja manadžementa ove kuće, iako je javnost u BiH dan prije razbijesnila zabrana emitiranja intervjua, ali potom, i još više, nedostatak profesionalne hrabrosti da se objasni jedna ovakva odluka.

 

Nije se oglasio ni Upravni odbor ove kuće, iako je, po informacijama bh. medija, zasjedao čitav dan u „sivom domu“

 

Ovakvim potezima se nepovratno urušava svaka vjerodostojnost javnog servisa, a građani se sa pravom pitaju zašto plaćaju pretplatu BHRT-u koji se ponaša kukavičkije nego li nekadašnje televizije u vrijeme komunističkog sistema.

 

Podsjetimo, nakon najave intervjua u kojem su preneseni dijelovi iz razgovora sa dr. Izetbegović i objavljeni na portalu BHRT-a,  vijest je uklonjena sa stranice.

 

Direktorica KCUS-a je u intervjuu govorila o svom radu, odlasku ljekara, nedostatku lijekova i medicinskog materijala. Istakla je da ona “samo posprema” stvari u toj zdravstvenoj ustanovi.

 

Ona smatra da je sav bunt pokrenut protiv nje nastao baš zbog tog pospremanja, ne samo njenog, nego i ekipe koja radi zajedno s njom. Istakla je kako su do sada vraćena 73 miliona KM duga Kliničkog centra, ali da ne dozvoljava da se uštede provode na račun pacijenata.

 

Na pitanje da li je brine odlazak ljekara iz Kliničkog centra odgovorila je kontrapitanjem.

 

“A gdje su otišli ljekari? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje”, kazala je profesorica Izetbegović u tom intervjuu, govoreći o tri ljekara koja su napustila sarajevsku Ortopediju.

 

Da li je baš ovaj odgovor bio razlogom intervencije „s vrha“ i povlačenjem najavljenog intervjua iz programa BHT-a, gledaocima ostaje da nagađaju... Ili je, pak, razlog mnogo žešći?!   

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook