Nakon najave

BHT: Intervju sa Sebijom Izetbegović neće biti emitovan

Hronika25.10.17, 15:28h

BHT: Intervju sa Sebijom Izetbegović neće biti emitovan
Ona smatra da je sav bunt pokrenut protiv nje nastao baš zbog tog pospremanja, ne samo njenog, nego i ekipe koja radi zajedno s njom. Istakla je kako su do sada vraćena 73 miliona KM duga Kliničkog centra, ali da ne dozvoljava da se uštede provode na račun pacijenata

 

Intervju sa Sebijom Izetbegović, generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koji je trebao biti objavljen večeras na BHRT-u u 21.15 sati ipak neće biti emitovan, saznaje N1.

 

Mario Vrankić, direktor BHT-a, kazao je kratko za N1 da dugo najavljivani intervju sa direktoricom KCUS-a se neće naći u večerašnjoj shemi državne televizije.

 

"Neće biti emitovan, to je sve što za sada mogu da kažem", kazao je Vrankić za N1.  


Najava intervjua u kojem su preneseni dijelovi iz razgovora sa dr. Izetbegović jutros je objavljena na portalu BHRT-a. Međutim, nakon nekoliko sati vijest je uklonjena sa stranice
Podsjetimo, direktorica KCUS-a je u intervjuu govorila o svom radu, odlasku ljekara, nedostatku lijekova i medicinskog materijala. Istakla je da ona “samo posprema” stvari u toj zdravstvenoj ustanovi.

 

Ona smatra da je sav bunt pokrenut protiv nje nastao baš zbog tog pospremanja, ne samo njenog, nego i ekipe koja radi zajedno s njom. Istakla je kako su do sada vraćena 73 miliona KM duga Kliničkog centra, ali da ne dozvoljava da se uštede provode na račun pacijenata.

 

Na pitanje da li je brine odlazak ljekara iz Kliničkog centra odgovorila je kontrapitanjem.

 

“A gdje su otišli ljekari? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje”, kazala je profesorica Izetbegović u tom intervjuu, govoreći o tri ljekara koja su napustila sarajevsku Ortopediju.

 

Direktor BHT-a za N1 je dodao i to da o razlozima zbog kojih intervju neće biti objavljen kada je najavljen trenutno ne želi govoriti.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN, aš)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook