HRONOLOGIJA borbe sa rakom

Nije željela da se preda: Ovako je izgledala mučna i teška borba Donne Ares sa opakom bolešću

Hronika02.10.17, 20:25h

Nije željela da se preda: Ovako je izgledala mučna i teška borba Donne Ares sa opakom bolešću
Vrti mi se, jedva šetam, ali šetam i trudim se! Neki trnci i dalje trnu, žigaju kritična mjesta, jako sam mršava, ali danas sam do sad najbolje i iskočila sam iz pidžame - bio je jedan od prvih postova koje je pjevačica objavila o svojoj bolesti

 

 

Kao što kaže njen najveći hit, Donna Ares nikada nije bila ona koja pada na koljena, a dug rat sa zlom bolešću je od nje napravio borca kog smo svi voljeli i za kog nema ko nije navijao. Bilo da ste fan njene muzike ili ne, Donna Ares je bila simbol istrajnosti i junaštva.


Ovim riječima počinje tekst povodom smrti bh. pjevačice objavljen na Kuriru, koji je načinio hronologiju duge, teške i mučne borbe Donne Ares (Azre Kolaković) protiv zloćudnog tumora. 


Svi se sjećamo Donninih početaka borbe sa rakom, a nakon prve hemoterapije napisala je snažnu poruku i objavila svima sljedeće riječi:
 

"Oživjela! Prvih sedam dana je gadno, ali čim sam jutros otvorila oči, znala sam da sam dobro!!! Vrti mi se, jedva šetam, ali šetam i trudim se! Neki trnci i dalje trnu, žigaju kritična mjesta, jako sam mršava, ali danas sam do sad najbolje i iskočila sam iz pidžame."
 

"Nikada nisam ležala u bolnici i osjećala sam se kao Alisa u zemlji čuda. Sve mi je bilo nepoznato i sve me je prilično frustriralo. Stalno vađenje krvi, infuzije, transfuzije, život se promijenio preko noći, sve me to pomalo bunilo, ali vrhunska nega sestara i doktora mi je pomogla da lakše podnesem sve to. Ležala sam mjesec dana, i tek prije nekoliko dana stala sam na noge i sada šetam na Bjelašnici svaki dan, udišem čist vazduh i pripremam se za sljedeću hemoterapiju",  takođe je rekla Donna za Kurir poslije prve hemoterapije.
 

Pjevačica je nakon toga postavila sliku na kojoj se vidi kako joj opada kosa, te je riješila da se ošiša "na keca".

 
"Ovo ću podijeliti sa vama čisto radi hronologije, a ne radi patetike, jer je bilo pitanje dana kada će krenuti kosa da mi otpada. Nije lako, ali nije ni teško, jer doći će nova! Svako malo - šaka puna dlaka, pramenčića... E, dok nije došlo do pramenova, da riješimo to mašinicom", napisala je ona uz postavljenu fotografiju.

 

donna-ares

 
U narednom periodu ona je na društvenim mrežama napisala: "Hvala Bogu pa dobro podnosim i treću... Prva krizna sedmica prolazi, a onda me čekaju ne jedna nego još najmanje tri hemoterapije... To je najnovija vijest... Dakle, za početak šest ciklusa hemoterapije. Biće pletenja i riba i ribica. Volim vas!"


Kako je vrijeme prolazilo i borba se nastavljala, tako je Donna otkrila šta je ona sama smatrala uzrokom svoje bolesti...


Nastavak teksta čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook