TUGA NA BH. ESTRADI/ POSLJEDNJE RIJEČI kolega ZA DONNU ARES

Emotivna Dalal Midhat: Kada smo se vidjele u oktobru 2014. u onoj 'sobi za nikoga' na 13. spratu Onkologije...

Hronika02.10.17, 18:21h

Emotivna Dalal Midhat: Kada smo se vidjele u oktobru 2014. u onoj 'sobi za nikoga' na 13. spratu Onkologije...
Povodom smrti bh. pjevačice, koja je nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću preminula u 41 godini života, brojne javne ličnosti sa bh. estrade, prijatelji i oni koji su imali prilike raditi i poznavati Donnu Ares, putem društvenih mreža upućuju joj posljednje riječi

 

Među njima je i Hana Hadžiavdagić-Tabaković, koja je na svom FB profilu zapisala: 


"Ova hrabra lavica uvijek je stavljala druge ispred sebe pa i onda kada je njoj bilo najteže... Ja ne znam da li bih to mogla i da li bih uopće imala hrabrost koju ona ima, zato joj se divim, zato je mnogima uzor, zato svaki njezin korak vrijedi kao moja dva.


Priča Azra Kolakovic ispričana u #SobaZaNikoga pomogla je mnogima da skupe snagu i nastave se boriti s rakom, s bolešću koja ne bira ni vjeru ni naciju ni godine, ne bira siromašne ili bogate, poznate ili nepoznate... Ova bolest uzima sve i čuči u svakom od nas, vreba... čeka onaj trenutak kada smo najsretniji i kada mislimo da možemo sami protiv sudbine, a nikada ne možemo.


Otvorimo oči danas i pružimo ruku ohrabrenja, pomoći i snage onima kojima je to potrebno. Mi, mali ljudi moramo mijenjati ovaj okrutni svijet i pokazati kako male ruke mogu sve samo ako su složne i uporne, a ja vjerujem da naše jesu.


Moje prisustvo u njezinu životu, kada se licem u lice borila s nemani, za mene je velika čast jer nisam napravila mnogo, nisam mogla pronaći čarobni napitak iz bajke i učiniti njezinu borbu kraćom i lakšom, ali sam bila bezuvjetna podrška.


Nikada pred njom nisam pustila suzu, samo onda kada sam odlazila...tada su suze same tekle...sada teku još više.

 

Bila sam ljuta što ovoj divnoj ženi gledam u oči, a ne mogu napraviti više, bilo me sram svakog puta kada je hvalila moj izgled i moju kosu, jer sam željela da i ona vrati svoju dugu, gustu kosu, da vrati snagu i sjaj u oku.


Draga moja prijateljice, sada si na nekom ljepšem mjestu, srest ćemo se nekad opet Donči moja... volim te...napisala je Hana.

 

U međuvremenu se povodom smrti ove bh. pjevačice oglasio i Amel Ćurić koji je za Avaz rekao sljedeće:

 

 - U šoku sam... Osjećam se kao da mi je Donna Ares bila najbolja prijateljica. BiH je ostala bez vrsne pjevačice. Imala je lijep odnos s kolegama sa estrade, ali i novinarima. Bila je odmjerena i kulturna. Ne mogu da vjerujem da je više nema, jer mi je djelovala kao da se izliječila. Zadnji put smo se vidjeli na njenom koncetru u Zetri. Bili smo više poznanici, nego prijatelji, ali kada bismo se sreli, mogli smo otići i zajedno popiti kafu i razgovarati o mnogim stvarima. Žao mi je što je više nema – kazao je Amel.

 

Na svom Twitter profilu pjevač Fuad Backović Deen također nije krio tugu.

 

'Bol koju osjećam za tobom draga Azra, neopisiva je... Dušo moja... Grozan dan...' - napisao je Deen.

 

Najpopularnija pjevačica bivše Jugoslavije Lepa Brena za „Express“ je izjavila:

 

-Svi smo zatečeni njenim preranim odlaskom. Njena borba za život je bila nadljudska. Pamtit ćemo je kao divnu osobu, dobrog pjevača i saradnika i nedostajat će nam puno. Ostavila je ljudski trag za sobom i divne pjesme. Želim joj vječni mir i slavu – izjavila je Brena za naš magazin u svoje i ime „Grand Produkcije.“

 

I naš najpopularniji folk pjevač Halid Bešlić potresen je viješću da je Donna preminula.

 

-Iako smo zbog težine njene bolesti očekivali ovakve tužne vijesti, ipak sam se šokirao kada sam saznao da nas je napustila. Ona je mlada žena. Nadao sam se da će pobijediti bolest, ali nažalost napustila nas je prerano – vidno potresen je izjavio Bešlić za Express.

 

Na svom Facebook profilu Dalal Midhat je napisala također emotivnu poruku postavivši i Donninu pjesmu 'Ti me više ne voliš.'

 

'1998 godine, kada je Druga gimnazija išla u posjet Gimnaziji Bihać, u Čardaku sam prvi put čula pjesmu "Ti me više ne voliš" i glas koji me je očarao i odmah sam pitala : ko je ta djevojka? Igrom sudbine kasnije smo se ta djevojka i ja susretale na mnogim koncertima i festivalima i uvijek je imala osmijeh na licu. Pa čak i kada smo se vidjele u oktobru 2014 u onoj "sobi za nikoga" na 13 spratu Onkologije. Smijala se i šalila ugledavši naša zabrinuta lica - da bi nama bilo lakše. A na koncertu 2015 godine kada sam se pitala odakle joj snaga za takav poduhvat, smijala se najglasnije. Bila je jača od svih nas koji smo tu večer bili njeni gosti. Nikada neću zaboraviti taj glas. Neka ti je vječni rahmet draga moja.'

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook