stop masnom tkivu

Treba da znate ove tri osnovne metode vježbi za gubljenje kilograma

Lifestyle27.02.17, 20:13h

Treba da znate ove tri osnovne metode vježbi za gubljenje kilograma
ŽELITE li tonirati vaše mišiće, postići to da oni izgledaju čvrsto i istaknuto, morate se zapravo riješiti potkožnog masnog tkiva koje ih skriva


Sagorijevanje potkožnog masnog tkiva puno je lakše i brže usmjerimo li vježbanje ka tom cilju.
 

ŽELITE li tonirati vaše mišiće, postići to da oni izgledaju čvrsto i istaknuto, morate se zapravo riješiti potkožnog masnog tkiva koje ih skriva. Mišići su zapravo uvijek isti, a samo rad na njihovom povećanju i jačanju neće biti dovoljan za postizanje željenog atletskog izgleda; dakle, morate se posvetiti i mršavljenju.  Sigurno znate kako promjena prehrane ima ključnu ulogu u mršavljenju jer dok god unosimo previše kalorija, tijelo neće imati razloga trošiti masne naslage koje služe kao svojevrsna rezerva organizmu gdje može dobavljati energiju kada je ne dobiva dovoljno putem hrane- piše Index.hr.

 

Sagorijevanje potkožnog masnog tkiva puno je lakše i brže usmjerimo li vježbanje ka tom cilju. Ne postoje vježbe koje će vas zategnuti ili poseban trening za toniziranje mišića, ali zato postoje trening rutine kojima možete potrošiti puno kalorija i natjerati organizam da oksidira masne stanice, a tako ćete istaknuti mišiće. Isto tako, ne možete raditi samo na jednom području, primjerice topiti salo samo s trbuha ili bokova, već se morate generalno posvetiti mršavljenju. Ovo su 3 tipa treninga kojima možete pospješiti mršavljenje:

 

Kardio trening- odnosi se na aerobno aktivnosti poput trčanja, bicikliranja i sl. Obično se radi kontinuirano laganim do umjerenim intenzitetom u dužem trajanju, 30-90 minuta. Puls bi se trebao kretati negdje između 60-85% od maksimalnog broja otkucaja. Pri tom intenzitetu organizam će puno energije potrošiti iz masti, a prema nekim mišljenjima još više ako se takav trening odradi ujutro natašte.

 

HIIT trening- predstavlja trening u intervalima. Također se izvodi neka od aerobnih aktivnosti, najčešće trčanje na stazi ili bicikliranje na bicikl ergometru. HIIT trening ne traje dugo, 5-20 minuta, a sastoji se od intervala umjerenog intenziteta i intervala visokog, maksimalnog ili blizu maksimalno intenziteta. Primjerice, izmjena intervala 30 sekundi jogginga i 10 sekundi sprinta, bez pauze. Ovaj trening može biti prilično zahtjevan ali je zato vrlo učinkovit, te u malo vremena možemo ostvariti veliku kalorijsku potrošnju.

 

Metabolički trening opterećenjima- posložimo li trening malo drugačije, trening s opterećenjima može poslužiti kao izvrstan alat za mršavljenje. Metabolički trening nema za cilj jačanje i povećanje mišića već ostvarenje velike kalorijske potrošnje na i nakon treninga, jer će aktivirani mišići još dugo trošiti energiju i nakon odrađenog treninga. Takav trening se obično sastoji od 3-6 složenih vježbi koje će istovremeno uključiti više skupina mišića, s kratkim pauzama između serija te eksplozivnim, brzim ponavljanjima. Jedna od takvih popularnih metoda je trening stanica; postavljanje stanica na kojima se radi određena vježba te s kratkim pauzama vježbe se rade u krug s ciljem da se napravi što više ponavljanja u zadanom vremenskom intervalu i sl.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook