UPOZORENJE ZA VLADU RS

Banjalučki distrofičari prijete svakodnevnim protestima

Arhiva07.05.14, 15:32h

Predstavnicima Vlade RS-a su i danas ukazali da nisu, niti, kako kažu, mogu odustati od zahtjeva za smjenu direktora Dragića Gojkovića, inače penzionera i kadra Socijalističke partije RS-a

Vlada RSRadnici Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida A.D. Banja Luka upozorili su danas Vladu, ali i javnost Republike Srpske, da će početi pripreme za svakodnevnom protestnom šetnjom saobraćajnicama od tog centra do Vlade RS-a sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Predstavnicima Vlade RS-a su i danas ukazali da nisu, niti, kako kažu, mogu odustati od zahtjeva za smjenu direktora Dragića Gojkovića, inače penzionera i kadra Socijalističke partije RS-a.

Podsjećaju da su na sastanku 24. aprila s premijerkom Vlade RS-a Željkom Cvijanović i resornim ministrom Petrom Đokićom, obrazložili svoje zahtjeve za smjenu Gojkovića te dali određeno vrijeme za njegovo razrješenje.

- Ako nam Vlada RS-a do 8. maja ne izađe ususret bit ćemo primorani da od 12. maja  ne dozvolimo ulazak spomenutom gospodinu u naše preduzeće - naveli su distrofičari.

Tvrde da je situacija u preduzeću još gora nego prije spomenutog sastanka s premijerom.

- Svakodnevna saslušavanja radnika, maltretiranja i prijetnje prevazišle su sve granice civilizovanog ponašanja - ističu oni.

Već nekoliko mjeseci banjalučki distrofičari iz Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida ukazuju na svoj i težak položaj te institucije.

Vlada RS-a je prije nekoliko godine kupila Zavod distrofičara u Banjoj Luci, te mu promijenila naziv u Centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida, ali se situacija nije puno popravila, jer distrofičari nemaju posla, pa time i plaće kasne.

Direktora Dragića Gojkovića, od postavljanja na funkciju u januaru, distrofičari su optuživali da je učinio sve da ovo preduzeće ne bude preduzeće u kojem i dalje treba da rade invalidi.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: NEZADOVOLJNI GRAĐANI PONOVO U AKCIJI: Spremaju se novi nemiri u Sarajevu: Tuzlaci i Zeničani pješke krenuli ka prijestolnici!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook