NEZADOVOLJNI GRAĐANI PONOVO U AKCIJI

Spremaju se novi nemiri u Sarajevu: Tuzlaci i Zeničani pješke krenuli ka prijestolnici!

Arhiva07.05.14, 14:34h

Za dva dana, tačnije u petak, 9. maja, u Sarajevu se spremaju novi protesti. Ovu pretpostavku potvrđuje informacija da je kolona učesnika protestnog marša sa Šićke Petlje, nadomak Tuzle, danas krenula prema glavnom gradu BiH

Zgrada Parlamenta FBiHZa dva dana, tačnije u petak, 9. maja, u Sarajevu se spremaju novi protesti. Ovu pretpostavku potvrđuje informacija koju je danas objavila Federalne televizija, da je kolona učesnika protestnog marša sa Šićke Petlje, nadomak Tuzle, danas krenula prema glavnom gradu BiH.

Oni bi u Sarajevo trebali stići u petak, kada će im se pred zgradom Parlamenta Federacije i Vlade FBiH pridružiti i građani iz drugih bh. gradova.

Uz tuzlanske protestante su i članovi Plenuma građana i građanki Zeničko-dobojskog kantona, koji su takođe krenuli pješke iz Zenice prema Sarajevu.

Razlog skupa u Sarajevu koji se simbolično organizuje tačno u 5 do 12, je međuplenumska akciji zbog ignorantskog odnosa federalnih vlasti prema zahtjevima plenuma građana.

I članovi Plenuma građana Brčko Distrikta istakli su da su nezadovoljni odnosom vlasti prema njihovom radu, prvenstveno gradonačelnika Distrikta koji je, kako tvrde, odbio doći na jednu od njihovih tribina. No za sada nema najava da li će se i plenumaši Distrikta pridružiti kolegama u Sarajevu.

Ipak, kako DEPO Portal saznaje, proteste ispred zgrada federalne uprave organizuje manji broj nezadovoljnih građana i pojedine grupe nekolicine gradskih plenuma.

(DEPO PORTRAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook