BRAČNI PAR OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR ZBOG UBISTVA PEDOFILA

'Učinili bismo to opet! Ubijanje tog pedofila bio je najbolji dan u mom životu!'

Arhiva07.05.14, 12:45h

Par iz Sjeverne Karoline osuđen je na doživotnu kaznu zbog ubistva pedofila i njegove supruge

Jeremy Lee Moody i Christine Moody

Par iz Sjeverne Karoline osuđen je na doživotnu kaznu zbog ubistva pedofila i njegove supruge.

Jeremy Lee Moody i Christine Moody priznali su da su namjerno ubili registriranog pedofila Marvina Parkera (59) i njegovu suprugu Gretchen Dawn Parker (51) u junu prošle godine, piše Daily Mail.

Prilikom izricanja kazne nisu se pokajali, a na kraju su se i poljubili.

Na početku suđenja i Jermy i Christine ispričali su se sucu i zatražili zatvorsku kaznu od 30 godina, kako bi mogli viđati svoju djecu i zajedno ostarjeti. Ali, nakon što im je izrečena kazna, pokazali su što zaista misle.

-Vidimo se kasnije, pervertiti. To dobiju zlostavljači djece - vikao je Jeremy obitelji ubijenog Parkera, dok je izlazio iz sudnice.

-Dobili su upravo ono što su zaslužili. Napravio bih to ponovno da moram - rekao je Jeremy novinarima za svoje žrtve.

-Mislim da bismo Jeremy i ja to učinili ponovno da dobijemo priliku. Ne žalim. Ubijanje tog pedofila bio je najbolji dan u mom životu - rekla je Christine.

Da ih policija nije uhvatila to bi učinili ponovno. Christine je priznala da su planirali ubistvo još jednog pedofila.

Par je priznao ubistvo, otmicu, provalu u kuću i posjedovanje vatrenog oružja. Iako su imali osobne veze s lokalnim supremacistima, koji su poznati po targetiranju pedofila, Moody tvrdi da ubistvo Parkera nije imalo veze s tom skupinom.

Odvjetnici su rekli da su oboje bili zlostavljani kao djeca i da su se željeli osvetiti ljudima poput onih koji su im naudili. Psiholog koji je analizirao Jeremyja, kaže da je par mislio da je imao božansko poslanje da ubije sve pedofile, prenosi Dnevnik.hr.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook