UBISTVO DADE VUJASINOVIĆ

Mladiću poznata imena ubica novinarke

Arhiva14.06.10, 10:35h

Anonimni Zemljak iz bilježnice generala Ratka Mladića potvrdio je da je Mladiću zaista rekao ko je ubio novinarku Dadu Vujasinović.

Ratko MladicBeogradski list Politika je u Bijeljini pronašao čovjeka koga bivši vojni komandant bosanskih Srba u svojim zapisima označava kao „Zemljak” i „Krajišnik”. - Rekao sam generalu ko je ubio Dadu Vujasinović. Bilo je vrijeme rata, nikakvi pisani tragovi o tome ne postoje. Čak sam i sve što sam bilježio u to vrijeme uništio iz bezbjednosnih razloga - rekao je Zemljak.

On je i na razgovor s ekipom Politike pristao uz a anonimnost, a potvrdio je autentičnost zapisa iz Mladićevog dnevnika. Posebno je potvrdio podatke koje je još 25. oktobra 1994. u banji Dvorovi kod Bijeljine prenio Mladiću. Zemljak je u to vrijeme radio u bezbjednosnim strukturama Republike Srpske i Mladić se s njim sastajao nekoliko puta.

- Sjećam se da smo dobili operativni podatak da su nju ubili Goran Vuković Majmun i Duško Malović. Ništa više o tome ne znam - rekao je Zemljak. On tvrdi da se ne sjeća odakle mu taj podatak ni od koga ga je dobio te da o tome sigurno ne postoji nikakav pisani trag, a da taj podatak osim Mladiću nije rekao nikome drugom.

(BLIN/DEPO/ma)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook