HOLLYWOOD

Penn dobio tri godine uslovne kazne za napad na novinara

Arhiva13.05.10, 12:01h

Tri godine uslovne kazne zatvora, 300 sati društveno korisnog rada i 36 časova kontrole bijesa, to je presuda izrečena Seanu Pennu zbog napada na jednog paparazza

Shon Penn

Glumac Sean Penn moraće da odradi 300 sati društveno korisnog rada i da pohađa 36 časova kontrole bijesa, zbog toga što je fizički nasrnuo na jednog paparazza prošle godine.

Penn (49) nije bio u sudu u Los Angelesu prilikom izricanja presude, ali njegov advokat nije osporavao navode optužnice, s obzirom na to da je tužilaštvo kao dokaz priložilo video snimak napada.

Pored toga, Oskarovac je osuđen i na neformalnu uslovnu kaznu u trajanju od tri godine, odnosno, u tom roku ne smije da ponovi sličan prekršaj, ali ne mora da se javlja nadzorniku uslovne slobode.

Društveno koristan rad Penn će moći da odradi kroz angažovanje u humanitarnoj organizaciji, koju je osnovao odmah poslije katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Haiti.

Sean Penn već je osuđivan zbog sukoba sa paparazzima - 1987. godine određena mu je kazna od 60 dana zatvora zbog toga što je jednog od njih napao na filmskom setu.

Pored toga, potukao se i sa paparacom koji je pokušao da ga fotografiše na sahrani njegovog brata Christophera, 2006. godine.

(RTS/DEPO/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook