NOVI DETALJI ZLOČINA

Objavljena jeziva prepiska maloljetnog napadača iz Bosanske Krupe: 'Evo moj razlog zašto napadam policiju'

Hronika28.10.24, 18:27h

Objavljena jeziva prepiska maloljetnog napadača iz Bosanske Krupe: 'Evo moj razlog zašto napadam policiju'
"Nemoj mi više pisati, osim ako ne želiš policiju za svojim vratom", napisao je maloljetnik jednom svom poznaniku

 

 


Maloljetnik, koji je ubio policajca Ozrena Marana i ranio njegovog kolegu Avdu Hasanovića u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, na društvenim mrežama napisao je razloge zašto to radi, koja je procurila i u medije.


"Evo moj razlog zašto napadam policiju: podržavanje cionista, želja za EU, ubijanje nevinih muslimana i ubistvo Jusufa Barčića. Nemoj mi više pisati, osim ako ne želiš policiju za svojim vratom", napisao je maloljetnik jednom svom poznaniku.


Pozivajući se na saznanja iz Federalne uprave policije (FUP), Avaz navodi da je amidža maloljetnika radnik općine Bosanska Krupa. U FUP-u su, kako navodi ovaj medij, već imali informacije da je on član vehabijskog pokreta, ali ne i o eventualnom počinjenju krivičnog djela, pa nije bilo nikakve reakcije. 


Advokat amidže pak tvrdi da on nikada nije dovođen u bilo kakvu vezu sa vehabijskim pokretom niti bilo kakvim drugim oblikom ekstremizma, niti je ikada bio predmet bilo kakvih istražnih radnji policijskih agencija.


Maloljetniku je Općinski sud u Bosanskoj Krupi odredio pritvor od mjesec dana. Prema informacijama SIPA-e i Tužiteljstva BiH, uhapšeno je ukupno još sedam osoba na području Unsko-sanske županije koje se dovode u vezu sa ovim terorističkim napadom.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook