Advokat Ismeta Sedića tvrdi

Amidža maloljetnog napadača iz Bosanske Krupe nije pripadnik vehabijskog pokreta niti ga je policija istraživala!

Hronika27.10.24, 10:36h

Amidža maloljetnog napadača iz Bosanske Krupe nije pripadnik vehabijskog pokreta niti ga je policija istraživala!
Sedić Ismet jeste stric/amidža počinitelja gnusnog terorostičkog čina S. E., ali Sedić Ismet nikada nije dovođen u bilo kakvu vezu sa vehabijskim pokretom niti bilo kakvim drugim oblikom ekstremizma, niti je ikada bio predmet bilo kakvih istražnih radnji policijskih agencija - navodi advokat

 

 


Federalna uprava policije (FUP) jučer je objavila da je istraga pokazala da je Ismet Sedić, amidža maloljetnog napadača iz Bosanske Krupe, pripadnik vehabijskog pokreta.


Rano jutros se redakciji portala CH javio pravni zastupnik Ismeta Sedića. Tvrdi da Ismet nikada nije bio pripadnik vehabijskog pokreta.


- Sedić Ismet jeste stric/amidža počinitelja gnusnog terorostičkog čina S. E., ali Sedić Ismet nikada nije dovođen u bilo kakvu vezu sa vehabijskim pokretom niti bilo kakvim drugim oblikom ekstremizma, niti je ikada bio predmet bilo kakvih istražnih radnji policijskih agencija.
Sedić Ismet živi u Bosanskoj Krupi gdje je i zaposlen, a ne u Republici Hrvatskoj kako se također pogrešno navodi - napisao je Amel Šabić, advokat u Zajedničkoj advokatskoj kancelariji Sanil Hasić i Amel Šabić, navodeći da im sada najmanje trebaju širenje dezinformacija i nanošenje štete ugledu pojedinaca koji niti na koji način nisu povezani sa terorističkim činom u Bosanskoj Krupi.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook