DRAMA NA SKUPŠTINI KS

Kapidžić izložio jezivi scenarij: 'Zbog Trebevića će se desiti havarija slična onoj u Jablanici, i to na dva mjesta...'

Front28.10.24, 18:08h

Kapidžić izložio jezivi scenarij: 'Zbog Trebevića će se desiti havarija slična onoj u Jablanici, i to na dva mjesta...'
Gore na Trebeviću će se desiti havarija na dva mjesta. Jedna će biti prema kućama na Toki Džeki, a druga prema Miljacki s druge strane Brusa. Oboje zbog velikih investicija u RS, na graničnom području - upozorava Kapidžić

 


Pred zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjem trećem nastavku sjednice iz juna, našao se i Prijedlog Odluke o usvajanju Programa uređenja građevinskog zemljišta i realizacije kapitalnih investicija za 2024.


U okviru ove rasparave, zastupnik Faruk Kapidžić upozorio je na dešavanja na Trebeviću i opasnost od klizišta koje će, kako tvrdi, izazvati havariju.


Izrazio je negodovanje što ovo pitanje nije ubačeno u ovaj dokument Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, prenosi Faktor.


- Treba pripremiti sredstva jer će ono kliznuti prije ili kasnije. Napravit će havariju sličnu onoj u Jablanici. Gore na Trebeviću će se desiti havarija na dva mjesta. Jedna će biti prema kućama na Toki Džeki, a druga prema Miljacki s druge strane Brusa. Oboje zbog velikih investicija u RS, na graničnom području.
Dio prema Brusu će sav kliznuti i začepit će Miljacku. Napravit će trenutni prekid vode. Onda će to probiti i poplaviti Baščaršiju. Napravit će havariju kao i na kućama koje se nalaze odmah ispod klizišta - upozorio je Kapidžić.


Dodao je da nije normalno što se ništa ne poduzima "prije nego se sve to shorga na kuće".


- Zavod za izgradnju je ovo pitanje trebao forsirati - zaključio je Kapidžić.


Na kraju rasprave, zastupnici su usvojili Odluku o usvajanju Programa uređenja građevinskog zemljišta i realizacije kapitalnih investicija za 2024.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook