KAPITALNI PROJEKAT U SUSJEDSTVU

Ovako će izgledati nova Sarajevska cesta: 'Ovo smo čekali više od 20 godina'

Biznis Klub24.10.24, 15:39h

Ovako će izgledati nova Sarajevska cesta: 'Ovo smo čekali više od 20 godina'
Vrijednost radova je 25 miliona eura, te se očekuje većinsko sufinansiranje iz EU fondova

 

 

 


Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je otvorio radove na proširenju i rekonstrukciji Sarajevske ceste. Pozdravio je početak izgradnje nakon desetljeća obećanja, i naglasio da je ovaj cestovni koridor važan i kao dionica pristupne ceste autocesti Zagreb-Sisak.


- Ponosni smo što kreće izgradnja jednog od naših najavljenih cestovnih strateških projekata koji će smanjiti prometne gužve, ali i uvesti oko 35.000 Zagrepčana iz naselja Travno, Utrine, Dugave, Hrelić i Jakuševec u zonu tramvaja - rekao je gradonačelnik Tomašević najavivši novi južni cestovni ulaz u Zagreb, ali i prvo proširenje tramvajske mreže u Zagrebu nakon više od 20 godina, prenosi Jutarnji.hr.

 

nova-sarajevska-cesta-zagreb


Sarajevska cesta će biti proširena u punom profilu koji uključuje tri kolne trake za automobile u svakom smjeru te obostranu pješačku i biciklističku stazu, zaštitu od buke čime će se omogućiti sigurnost i protočnost za različite vrste sudionika u prometu. 


Radovima je obuhvaćena izgradnja 1,8 kilometara ceste te 2,25 kilometara tramvajske pruge. U sastavu tramvajske pruge, čiji radovi počinju krajem godine, nalazit će se 8 novih tramvajskih stajališta, tramvajsko okretište.


Vrijednost radova je 25 milijuna eura, te se očekuje većinsko sufinanciranje iz EU fondova u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook