Čekaju se rezultati

Zatvorena birališta: Ko će biti novi načelnici Fojnice, Kiseljaka, Kreševa i Konjica?

Front20.10.24, 19:25h

Zatvorena birališta: Ko će biti novi načelnici Fojnice, Kiseljaka, Kreševa i Konjica?
Odgođeni izbori su provedeni na 118 biračkih mjesta u navedenim općinama od čega je 16 mobilnih timova, a pravo glasa ima 54.379 registriranih birača

 

 

Birališta na području Fojnice, Konjica, Kiseljaka i Kreševa zatvorena su u 19:00 sati. Podsjećamo, u ove četiri općine održani su zaostali lokalni izbori, koji su odgođeni 6. oktobra zbog poplava i odrona.

 

Birači su danas izabrali nove predstavnike lokalne vlasti, odnosno načelnika/gradonačelnika i općinska/gradska vijeća.

 

Odgođeni izbori su provedeni na 118 biračkih mjesta u navedenim općinama od čega je 16 mobilnih timova, a pravo glasa ima 54.379 registriranih birača.


Centralna izborna komisija BiH je donijela i posebnu Instrukciju o načinu identifikacije i glasanja birača na odgođenim izborima prema kojoj birač kojem su u elementarnoj nepogodi uništene lične isprave, svoje biračko pravo može iskoristiti uz predočenje obrasca lične karte s fotografijom (LK-O-I4) izdate od strane nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

U vezi s održavanjem odgođenih izbora u Fojnici, usvojena je Instrukcija o dodatnoj zaštiti glasačkih listića koja predviđa korištenje dodatnog štambilja na glasačkim listićima s oznakom "odgođeni izbori".


Kako je CIK BiH ranije javio, do 15 sati je na izbore izašlo:


Konjic - 39,28 posto birača

Kreševo: 37,04 posto

Fojnica - 34,38 posto

Fojnica: 34,38 posto.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook