OBJAVIO NA INSTAGRAMU

Lijepe vijesti iz Njemačke: Adis Ahmetović objavio da je pobijedio rak

Front19.10.24, 14:35h

Lijepe vijesti iz Njemačke: Adis Ahmetović objavio da je pobijedio rak
Olakšanje i radost među porodicom, prijateljima, mojim timom u kancelariji i mnom su ogromni i pun sam snage i optimizma, napisao je Ahmetović

 

 

Zastupnik u njemačkom Bundestagu (SPD) porijeklom iz Bosne i Hercegovine Adis Ahmetović objavio je na svom Instagram profilu da je pobijedio rak limfnih čvorova koji mu je otkriven u maju ove godine.

 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:


Kao što znate, od početka maja 2024. godine morao sam malo usporiti zbog dijagnoze 'rak limfnih čvorova' i proteklih nekoliko mjeseci bio sam na medicinskoj terapiji. Sada mogu objaviti: pobijedio sam rak. Želio bih zahvaliti timu liječnika i medicinskih sestara na Klinici za hematologiju pod vodstvom prof. Floriana Heidela na Medicinskom univerzitetu na velikom poslu koji su obavili. 11. oktobar 2024. sada mi je kao drugi rođendan.


Olakšanje i radost među porodicom, prijateljima, mojim timom u kancelariji i mnom su ogromni i pun sam snage i optimizma. To što danas mogu to objaviti također je rezultat osjećaja podrške koju sam dobijao od svih vas tokom ovog vremena. Svaka vaša poruka mi je puno značila i doprinijela mom ozdravljenju. Hvala vam na tome.


Sledeći korak je postepeni povratak u veoma turbulentan i pomalo lud život. To je povratak malim koracima.
 

Sa velikom strašću sam poslanik za našu stranku, rado sam 'snažan glas' za naš grad – i želim ponovo direktno osvojiti svoj izborne okrug, sjever Hanovera.
 

U ovim teškim vremenima potrebna nam je socijaldemokratija koja se bori za sve ljude, koja se zalaže za našu zemlju i aktivno doprinosi mirnom društvenom suživotu. Radujem se daljnjem radu na ovim ciljevima zajedno s vama. A sada, uživajmo u vikendu", napisao je Ahmetović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adis Ahmetovic (@adis.a93)

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook